"A matolcsyzmus megbukott"
2011. augusztus 30. írta: fofilozofus

"A matolcsyzmus megbukott"

Ha most össze kellene gyűjtenem, hogy az elmúlt napokban mennyi "megbukott"-témájú cikket láttam, lassan érnék a végére. (Persze nem teszem meg nekik ezt a szívességet, mármint az összegyűjtést. Azt nem írom, hogy olvastam, mert ezeket a vacakokat (fospumpa, fostartály, fostalicska, fospisztoly stb. szabadon behelyettesíthető) csak láttam, végig egyiket sem bírtam.) Külön gyűlölettel ócsárolják az egykulcsos személyi jövedelemadót mint a szegények kifosztásának eszközét, amely más egyéb borzasztó csapásokért is felelős és a földi élet kipusztítására is alkalmas. Hogy alátámasszák mondandójukat, "jobboldali" "gondolkodókat" is bevetnek: a Nemzetben Mellár Tamás volt KSH-elnök, Chikán Attila volt gazdasági miniszter, Bod Péter Ákos (aki --ahogy szokták mondani-- minden volt már, csak akasztott ember nem). (Most ezekről a "szakemberekről"  (apropó: Csurka Pista óta tudjuk, hogy a szakember mit jelent ilyen kontextusban) is tudnék jókat,de ...

Nincs de, mondok is. (Azért ez a zárójelben alkalmazott zárójel, ez jó dolog, fogom még párszor használni. Persze végtelen mélységben is alkalmazható, remélem a Kedves Olvasó agyát nem terhelem túl vele. Ha igen, akkor gondolkozzon el erősen, hogy szeretné-e tovább is olvasni vagy inkább elmegy a Velvetre.)

Szóval:

Chikán Attila: megbukott gazdasági miniszter. Egy év alatt nem csinált semmit sem, tipikus egyetemi tanári tempó. Fergetegesen hiteles, mikor szidja Matolcsyt, AKIRE LECSERÉLTÉK. (Ez a ch a névben olyan trendi,édicuki nyugatias.)

Mellár Tamás: róla nem tudok rosszat mondani, csak aki ilyet leír, simán nem jobboldali. Lehetne mondani, hogy hátba szúrta a bajtársait, de szerintem nem bajtársai neki a kormány.

Bod Péter Ákos: az önmagában még nem baj, hogy miniszterelnök-jelölt, jegybankelnök, stb., stb. volt, a legnagyobb bűne, hogy a kormányváltás után (1994) odadobta a jegybankot a komcsiknak. Uraim, egy kicsit harcolni! Mert volt olyan, aki kisebb hatalommal, mint ő küzdött. Vajon mit kapott cserébe a sima lelépésért?

)

Na, akkor szóljunk a témáról magáról is!

Elöljáróban: a Draskovics-Gyurcsány-Medgyessy-Veres János, stb vonalnak és seggnyalóiknak NINCSEN JOGUK megszólalni. (Népiesen: kuss)!

Nem tartom tisztességesnek, hogy egy folyamatnak az elején ítéljük el az egészet. Ebben az index jár az élen az egymilliómunkahely-számlálójával. Lineárisra belőve. Gondolom, mikor majd a görbe fölé megy, akkor szorgosan fognak hallgatni. Ha belegondolunk, az egykulcsos SZJA már réges-régen hatályos, már majdnem 0,66 (nulla egész hatvanhatszázad) éve.

Elismerem, hogy úgy tűnik, hogy tényleg nem működik (egyelőre) a mögötte lévő elv. Sajnos a lakosság a nála maradó SZJA-t egyrészt a magasabb frankárfolyamra fizeti ki, másrészt annyira betojt, hogy inkább megtakarítja, nem költi el. Egyelőre. De jönnek jobb idők is és akkor majd ez a félrerakott pénz elő fog kerülni a párnákból, kisebb lesz a tartozás, stb. De még egyszer hangsúlyozom, hogy ne ítéljünk rögtön, várjuk ki a dolgok kifutását! Az ország már régen bedőlt volna Matolcsy forradalmi ötletei nélkül, mert azt senki sem gondolja komolyan, hogy nem ő találta ki a bankadókat, a nyugdíjpénztári államosítást és minden egyebet. Minden megy rendben, a foglalkoztatottság bővül (tízéves csúcson van!), az infláció, az államadósság csökken, csak a növekedés egy kicsit lassabban lódul meg, mint tervezték. Ennyi. A 2002--2010 kormányzás alatt ennyire lepusztítottak minket. Az államadósság pl. több, mint a kétszeresére nőtt. Megmondjam, hogy mennyivel? 12 Mrd forinttal, amit így kell leírni:

12 000 000 000 000 Ft.

 8 év az 3000 nap. Naponta egy iskolát építhettek volna ebből, de akkor vasárnap is van szalagátvágás. Lehet Gripenben, autópályában, de felőlem lélegeztetőgépben is számolni. A lényeg, hogy levetkőztettek minket rendesen és most reklamálnak, hogy miért nem megy minden úgy, mint a karikacsapás.

Fontos persze a Matolcsy-áztatásnak az az üzenete is, HOGY NAGYON SZERETNÉK, ha megbukna. Ha erősen kívánom, akkor beteljesül. Jó próbálkozást, fiúk!

A leglényegesebb kérdésről azonban még nem beszéltünk. Miért fáj annyira nekik az új SZJA-rendszer? Miért ezt támadják a legjobban?

Megmondom: mert ez a középosztályt erősíti. Ők szeretnék, ha ezek az emberek elmennének külföldre és sose jönnének vissza. Az alacsonyabb képzettségűek úgysem tudnak angolul, németül, ők mindenképpen maradnak (a fiatalokra ez nem igaz, de ott sokkal alacsonyabb a kivándorlási képesség, mint a hasonló korú képzettek között.). Az egykulcsossal leginkább kedvező helyzetbe hozott, multiknál dolgozó képzett réteg pedig egy perc alatt kivándorol, ha akar. Na, ezeket tartja vissza az egykulcsos.

 

És különben is. Őszintén, ki fizeti majd be a 35%-os SZJA-t? Megmondom: senki.

Mai hír, hogy Orbán azt mondta, hogy ha az emberek nem elköltik az egykulcsossal megkapott többletjövedelmet, hanem megtakarítják, akkor ebbe nem szólhat bele, de akkor tehessék ezt közvetlenül. Ma ugyanis az állampapírokat a bankok vásárolhatják és ők adják a lakosságnak tovább, persze a sáp leszedése után. Természetesen olyan ÓRIÁSI verseny lesz köztük, hogy ez a sáp minimalizálása irányába fog hatni, mint ahogy az a liberális közgazdászok mórickás álmaiban szerepel. Azért én előtte megvárom ezt a közvetlen jegyzési lehetőséget (rosszmájúak szerint Békekölcsön).

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr633189824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása