Bezzegország 1.
2012. december 03. írta: fofilozofus

Bezzegország 1.

A számunkra különösen "kedves" Borut Pahor nyerte Szlovéniában az elnökválasztást:

http://magyarhirlap.hu/kulfold/balkanyart-vett-szlovenia

A nemrég még bezzegország státuszú állam kicsiben megmutatta, hogy hogyan lehet gyorsan leépíteni egy jól működő országot és milyen sorsot szántak az ortodox IMF-esek a Fidesznek. Ugye ismerős: eladósítás + megszorítások, aztán jöhet vissza az, aki "elqrta".

"Janez Jansa jobbközép kormánya a visszaesésre – és a 3 százalékos hiánycél elérése érdekében – megszorítócsomaggal reagált. Ennek része a nyugdíjreform és a közszféra dolgozóinak bércsökkentése, ami ellen állandósulnak a tömegtüntetések."

(Most tekintsünk el a szlovén tömegtüntetés fogalmának értelmezésétől :-) )

Kimondom, amit már régen sejtek: az "unortodox" gazdaságpolitika magyarra lefordítva így szól: gondolkodom.

Az ortodox "gondolkodásmód" (bár a gondolkodáshoz semmi köze, sima kereskedelem:  import)  meg a szolgalelkűség és butaság szinonímája. (A szolgalelkűségről: http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/2011/09/01/csesze_3

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr904944317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása