Az LMP rátér-e a Fidesz-útra?
2014. február 04. írta: fofilozofus

Az LMP rátér-e a Fidesz-útra?

Nagyon szembeötlő (eddig) a párhuzam a Fidesz és az LMP életútja között.

Nézzük a Fideszét!

90-ben ők voltak az édibédi kedvencek, az SZDSZ ifjúsági tagozata. Viktor magas népszerűséggel stb. stb.

De 92-ben nem írták alá a Demokratikus Chartát! Ez nagy hiba volt: egyből jött a székházbotrány, népszerűségvesztés, meghatározó emberek (Fodor, Ungár stb. ) látványos kilépése a pártból, majd az Országgyűlésbe bejutás, ha nem is szorosan, de sokkal gyengébb eredményekkel, mint előtte bárki -- ők is -- gondolta volna. Aztán 98-ban meg kormányra kerültek.

Nézzük az SZDSZ-t!

90-ben ők voltak az antikommunista párt, majd a tök fölöslegesen belementek 94-ben a koalícióba. Miért is? Vagy Soros parancsolta vagy csak annyira nem tudtak még 4 évet várni. Hát, igen, a kapzsiság főbűn. Vajon melyikük csinálta jobban, a Fidesz vagy az SZDSZ?

Nézzük az LMP-t!

Megalakulás nagy tervekkel, szimpatikus (a sajtóban), zöld image, majd KIDERÜL, hogy nem hajlandóak a volt hatalom embereivel összefogni. Látványos kilépések, népszerűségvesztés stb.

És itt jön a döntő pont. Ugyanis a túlélés legfontosabb lépése a parlamenti bejutás. Ha ez menni fog, akkor onnan már nem lesz többé probléma, felfelé visz majd az út. Ha nem, akkor eltűnnek a süllyesztőben. A nagy MSZP--DK--Együtt-összeborulás azonban nekik kedvez piszkosul. Aki nem jobboldali (bár ez számomra igen nehezen érthető, de elfogadom, hogy vannak ilyen emberek sokan Magyarországon), és nem akar Gyurcsányékra, a múltra, a biztos gazdasági összeomlásra szavazni, annak bizony csak az LMP marad. Fél szívvel drukkolok is nekik. Tudom, hogy ha nyernének, egyből bevezetnék a homoházasságot, meg az összes liberális marhaságot, de ha mertek szembeszállni Sorossal, akkor mégiscsak van önálló gondolatuk. És ez nem rossz dolog. Azt is tudom, hogy egy normális országba kell ellenzék. Akkor már inkább ők legyenek, mint a nettó eladósítók.

És van még egy szempont. Remélem, most simán meglesz a Fidesz-győzelem. De egyszer majd lehet, hogy nem lesz. És akkor koalíció kell. A Fidesz-MSZP elképzelhetetlen, a Jobbikkal lehetetlen, ui. hülyék és még a teljes világ közvéleményét is magukra haragították. Már fordítanák is a kulcsot az amcsik az F-116-osokban, ha benne lennének a kormányban. Marad az összefogás az LMP-vel. Persze pragmatikus alapon. Nem lenne az jó, csak az összes többi lehetőség még kevésbé lenne az.

Szóval: rátér-e az LMP a Fidesz-útra, azaz a hosszútávú megerősödés útjára?

Nem tudom, de április 6-án este megmondom.

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr255799206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.02.05. 06:48:59

"De 92-ben nem írták alá a Demokratikus Chartát! Ez nagy hiba volt"

Valójában pont a Charta volt az évtized hibája.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2014.02.05. 07:29:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Természetesen a Charta volt az évtized hibája, csak azt akartam érzékeltetni, hogy valakiknek volt hiba, az egész sajtó a torkuknak esett.
süti beállítások módosítása