Klímaharc, kommunizmus, genderológia - mi a közös bennük
2019. december 30. írta: fofilozofus

Klímaharc, kommunizmus, genderológia - mi a közös bennük

Azt már itt leírtam, hogy hogy kell a hatalmat megragadni. Ugye az első lépés, hogy fel kell lázítani az embereket, lehetőleg jó sokat. Ehhez kell egy jó elmélet, amit sokan tudnak támogatni. Valaminek az élére kell állni, valakit meg kell majd menteni. Vitathatatlanul eddig a legjobb volt a kommunizmus. Azt ugyanis sok ember elhihette, ráadásul nemzetfüggetlenül. Pl. a nácizmus teljesen alkalmatlan volt a német népen kívüli hódításra. Bezzeg a kommunizmus!

Szóval számtalan ilyen ideológiát láttunk már, és feltűnt, hogy van bennük egy közös elem: mind baromság. Sajnos nem tudom sokkal szebben, behízelgőbben megfogalmazni: értelmetlen, katyvasz, zagyvaság, ökörség stb. Elsőre persze hihetőnek kell lennie, mert akkor tényleg nem tud hatni, de a mélyebb összefüggések vizsgálata után kitűnik, hogy működésképtelen. Ami persze nem csoda, hiszen nem is azért találták ki, hogy jó legyen, hanem pusztán csak azért, hogy a hatalmat megragadjuk általa. A győzelem után persze már el lehet dobni, aki meg még mindig naivaságában ragaszkodik hozzá, azt ki lehet végezni.

 

A sok közül nézzünk meg egy párat!

Egy gyenge próbálkozás a mozgáskorlátozottak támogatása. Ha belegondolunk, nem túl sok honfitársunknak tartozik szorosan ide: 2011-ben 232 ezer mozgássérült volt Magyarországon, de ezek nagy része (az ismerőseim körében tapasztalt arányok alapján) fel tud menni pl. lépcsőn, át tud lépni egy kisebb akadályt. Kerekesszékes szerintem úgy legfeljebb a tizedük lehet. Az kb. húszezer ember, a lakosság kb. 0,2 százaléka. Ha valaki akar valamilyen építési beruházást végezni (most nem magánházra gondolok), akkor tudja, hogy MINDENHOL megkövetelik a kerekesszékes elérhetőséget. Óriási összegbe kerül ez az országnak. Nálunk pl. a közösségi házat átalakították. Elég nagy pénzből egy olyan rámpát építettek ki, ami teljesen használhatatlanná teszi az udvart. A gyerekek rohangálás közben konkrétan nekirohannak, több sérülés is volt belőle. Mondanom sem kell, hogy EGYETLEN egy kerekesszékest sem láttam soha a rendezvényeken. Ha bármilyen üzletet, rendelőt alakítanál ki, meg vagy lőve, mert nem tudod az ötvenoldalas szabályozást teljesíteni, csak max. új építésű ingatlan esetén. (A rokkantparkoló nem tartozik ide, mert azt használhatják a nem kerekesszékes mozgáskorlátozottak is, ők pedig jóval többen vannak. Azt hiszen, az nem tartozik az aránytévesztés kategóriájába.) Ha mondjuk megnéznénk, hogy mennyi embernek van Magyarországon hangos szomszédja, amivel nem tud mit kezdeni, akkor szerintem nagyobb számot kapnánk. Arra nincs semmilyen extra törvény, védelem. Ne adja Isten, hogy ilyen szomszédunk legyen, mert a jegyzői birtokvédelmi eljárás a VICC kategóriájába tartozik. Itt miért nincsenek törvényi garanciák hegyei? Szerintem Európában cél volt a mozgáskorlátozottak fellázítása, és az ő oldalukra állítása. Csak azzal nem számoltak, hogy ezt a feladatot a jóléti társadalmak viszonylag simán le tudják küzdeni. Mert tényleg sok költség van vele, de a nemzeti jövedelemhez képest mégsem akkora, hogy ne tudnánk kifizetni. Én nem sajnálom ezektől az emberektől, van elég bajuk. Csak felmerült bennem, hogy ezt is valamilyen lázítási szándékkal indították, csak nem jött be. 

Eggyel komolyabb kategória a mindenféle gendermozgalom, és a bűvkörébe tartozó egyéb deviancia: homokosok, átműtött mindenféle ember, ötvennemű lény. Ez is azzal a szándékkal jött létre, hogy valakit fel lehessen lázítani. Ez eggyel komolyabb kategória, mint a kerekesszékesek, ugyanis ezt nem olyan könnyű megoldani, mint rámpákat építeni mindenhova. Ugyanis itt a házasság intézményét kell pl. besározni meg mindenféle budikat építeni. Ami még hagyján, de el kell majd dönteni, hogy ki hova mehet be. Szóval ezzel nagyobb a probléma, de itt is van egy nagy akadály: hiába marketingeled, lázítgatod, ajángatod, de még így is rohadt kicsi a bázisod, ebből nem lesz forradalom.

Sokkal, de sokkal jobb ideológia: a kommunizmus.

Ezt sajnos közelről ismerjük. Óriási előnye, hogy nem kell hozzá nemzet, bárki elhiheti. Ráadásul nagyon sok szegény lehet egy országban, akinek azért elég könnyű elmagyarázni, hogy az a jó, ha egyenlően osztjuk el a javakat. :-) Most nem akarok részletekbe belemenni, lehetne órákat beszélni róla, de a lényeg, hogy ennek egy nagy hátránya van jelenleg: a jólét. A nyugati társadalmak annyira felfejlődtek GDP-ben, annyira fejlett szociális rendszereket üzemeltetnek, hogy gyakorlatilag (EGYELŐRE!) kiesett a tömegbázis alóluk. Ne legyen illúziónk: ha újra meggyengül a jólét, találkozni fogunk még vele!

 

És itt a csoda, a kommunizmusnál még eggyel jobb ideológia: a klímaharc! Az a jó, hogy ehhez még szegények sem kell lenni, ezt simán elhiheti a középosztálybeli csemete, aki a világ jobbá tételéért küzdhet. Láttuk, hogy a zöldpártok mekkorát kaszáltak a legutóbbi úniós választásokon. Ez a jövő: megteremtesz egy ellenséget, és akkor az ellen küzdhetsz rogyásig. Csak te legyél a harc vezetője!

Csak gondoljunk bele, hogy ha komolyan vennénk a klímavédelmet, akkor annak mi lenne a következménye? Ha megnézzük, hogy manapság kinek mi a foglalkozása, akkor látnánk, hogy MINDEN a gázolajégetéssel függ össze. Igen, minimálisan lehetne csökkenteni a fosszilis enegrgiahorzodók égetését, de alapjaiban nem! A kukásautó dízellel megy, a városi lakóknak dízellel viszik az élelmiszert, a rasztahajú lázadó gyerek egy utazási ügynökségben dolgozik, aki Brazíliába szervez hajóutakat. A Hajtás pajtás biciklista, aki abszolút környezettiudatosan él, ennek az ügynökségnek hordozza a leveleit. :-))) Az ökormányzatnál az ügyintéző abból kapja a fizetését, hogy a helyi cégek, akik acélt olvasztanak, meg kőolajat finomítanak stb. befizetik az iparűzési adót. A polgár bemegy reklamálni naponta a polgármesterhez, hogy mikor ASZFALTOZZÁK már le az utcáját. Hazamegy a klímatüntetésről a fiatal CEU-hallgató, majd elgémberedett testét jó orosz földgázzal felfűtött vízzel pezsdíti fel. Folytassam? Az egész világunk a kőolajra épül, és forradalmian NEM LEHET MEGVÁLTOZTATNI. A forradalmi út vége az, hogy kapálsz a földeken, faekével szántasz, és télen este nem petróleumpámpával világítasz, hanem semmivel, ezért este hatkor lefekszel aludni. Persze ez sem fog sokáig tartani, mert a kínaiak, indonézek, vagy bármelyik FEJLETTEBB társadalom, akik nem voltak olyan hülyék, és nem adták fel az iparukat, GÉPPSZTOLLYAL odamegy hozzád, és beindítja melletted a kőszénnel működő kohóját. :-))))))) 

Van másfajta út is, ami nem forradalmi, hanem lépésenkénti (külföldiül ez frappánsabb: evolúció vagy revolúció?, többször felmerült már kérdésként, legtanulságosabb példája számunkra a Kossuth--Széchenyi-vita volt: mire mentünk a revolúcióval). Persze ehhez nem CEU-s politolgusok kellenek, hanem ELTÉ-s, BMÉ-s fizikusok, atommérnökök stb.

Természetesen ők azt hazudják, hogy a jelenlegi technológiák kiválthatók napelem, szélkerék stb. megújulók segítségével, de ez kb. olyan, mint mikor a szélsőjobbos gyerek Trianon revíziójáról álmodik. 

Akkor most jöjjön a felismerés, ami miatt egyáltalán tollat ragadtam:

a forradalmi ideológia szükségképpen megvalósíthatatlan.

Azaz csakis értelmetlen ideológiával lehet nyerni, normális gondolatokkal nem érdemes próbálkozni.

Jó bizonyítéka ennek a kerekesszékes-forradalom: mivel megvalósítható, semmilyen politikai előnyt nem lehetett belőle kovácsolni. Az a jó forradalmi ideológia, ami megvalósíthatatlan, mert akkor mások, nálunk értelmesebbek nem állhatnak az élére. Ha a kommunizmus valami hasznos, értelmes lett volna, akkor sok-sok ellenkezés után valaki rájött volna, mondjuk a az orosz nemességből, hogy ez milyen jó dolog is. És egyre többen így tettek volna, míg a végén megvalósították volna. És akkor a grúz postarabló, meg a szellemi fogyatékos gyári melós nem került volna az ország (világ?) csúcsára. Ha meggondoljuk, a kommunizmus bukásánál pont ez játszódott le: Gorbacsov látta, hogy milyen jól működik a nyugati, tőkés társadalom, és viszonylag békésen (nagy tett volt ez egy katonabirodalomban!) átvezette az országát a normalitásba. 

Ezért nem kell vitatkozni a klímahívőkkel és a többiekkel: mert tényleg nincsen értelme. Nem a vitának, hanem a gondolataiknak.

 B.U.É.K.

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8815373562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ubul80 2020.01.21. 05:32:47

Hogy a hatalmat sikerül-e megragadniuk, azt majd meglátjuk. A kommunizmusban is erősen kisebbségben voltak, az erőnek köszönhetően kerültek hatalomra, majd terjeszkedtek (nem az ideológia, hanem a Vörös Hadsereg segítségével). Az egyenlőség jól hangzik, amíg nem kell bedobni a földedet és a lovaidat a "közösbe". Mi jön a klímavészhelyzet után, mondjuk kétszer annyit fizetni a benzinért, vagy kiiktatni a túrizmust, ki támogatná mindezt önként minden következményével együtt? Lázításra vagy feszültségkeltésre azonban kiváló. De ezek gyakran visszafelé sülnek el! Jó példa erre két friss botrány: A börtönbiznisz és a gyöngyöspatai kártérítés. Gyuri bácsiék felheccelik a cigányok arra kapható részét, a kormány visszavág, és jóval nagyobb csoport háborodik fel ezeken a kártérítéseken, ami idehaza a fidesznek nettó politikai haszon. (hogy ezt ürügyként az eu-ban mire használják majd fel, az egy másik kérdés)
süti beállítások módosítása