Ilyen ország márpedig van I. - Békés ország
2012. június 20. írta: fofilozofus

Ilyen ország márpedig van I. - Békés ország

(Válasz az "Ilyen ország nincs" sorozatra.)

Nézegetem az egyik hírportál oldalán függő, természetesen tökvéletlenül kiválogatott blogfelhőt: Miért megyek el innen? Ilyenek. Minden napra jut egy. Fiatalok írják, hogy ezt a szar országot már nem lehet elviselni, el kell menni. Persze véletlenül van ez kint a főlapon, semmi tudatosság nincs benne. Közben Szlovákiában minden nap sulykolják a fiataljainknak, hogy milyen nagyszerű történelmű országban élnek, büszkék lehetnek rá, már Matej király is megmondta. Vagy Huedin vagy mi, attól függően, hogy épp melyik országban vagyunk. Persze a Világraszóló magyarok kiállítást elsőként verték szét, még 2002-ben vagy háromban, de ez is csak véletlen.

Ilyen ország pedig nincs - ilyen címmel kezdtek sorozatot az egyik portálon. Már jóval túl vannak a századik bejegyzésen. Nagyobb és kisebb hibák miatt róják meg az országot. Persze nem baj az, ha néha valakik rámutatnak a hibákra, mert azok kijavításával lehetünk jobbak. De csak a jó szándék vezeti őket? Ebben nem vagyok biztos. Elegem van már a "józan" hangokból, akik mindig az "igazságra" törekednek, kíméletlenül feltárják a hibáinkat. Így történhet meg, hogy egy Trianon-megemlékezésen mindig meg kell említeni, hogy természetesen a magyarok nagyon rosszul bántak a nemzetiségekkel, úgyhogy megérdemlik a sorsukat. Vagy: a Felvidék visszacsatolásáról készült interjúkban  MINDIG meg kell említeni, hogy a magyarok persze örültek a visszacsatolásnak, de azért már megszokták a polgári demokráciát és furcsa volt utána újból a feudalizmus ("úri Magyarország") légköre (hogy ez mekkora hazugság, arról ebben a könyvben is meggyőződhetünk: http://www.mommo.hu/media/Jankovics_Marcell_-_Husz_esztendo_pozsonyban)

Ezek a "józan" hangok valahogy gyanúsak nekem, jó, jó az igazság kutatása, de ezt már inkább a rosszindulat szülte.

Szóval: gyűjtsük már egyszer össze, hogy mi a jó, válaszoljunk az "Ilyen ország pedig nincs"-re: Ilyen ország márpedig van.

Ha megkérdeznénk egy átlagembert, akkor biztosan csak a panaszáradat jönne: rossz az iskola, rosszak az utak, rossz a gyerek az iskolában, nincs munka, "nagy a drágaság" stb.

És a lényeg: ENNÉL MÁR NEM LEHET ROSSZABB!

Örökbecsű analízistanárom, Pál Jenő mondta: csak az mondhatja, hogy ennél már nem lehet rosszabb, aki nem ismeri az infimum fogalmát. (A csattanót a Dr. Bubóban mindig a végére hagyták).

Akkor a hír: Magyarország a 17. legbékésebb ország a világon. Példaként: Fr. a 40. Olaszo. a 38., UK a 29.

Tehát ennél már nem lehet rosszabb, csak akkor ha:

-a szomszéd géppisztollyal agyonlövi a családodat,

-a hatalom kénye-kedve szerint börtönbe vet vagy éjszaka felmosatja veled a rendőrségi fogdát (megtörtént)

-a terroristák felrobbantják a diszkót, ahol a gyereked szórakozik,

-minden nap betörnek hozzád,

-vegzálnak, ha az anyanyelveden beszélsz,

satöbbi, satöbbi.

 

Az adatok innen elérhetők:

http://www.visionofhumanity.org/gpi-data/

 

 

Szóval egy piros pont az országnak.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr704599734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása