Jeges fürdő a széplelkeknek
2020. november 21. írta: fofilozofus

Jeges fürdő a széplelkeknek

Mostanában, mióta bizonyos kort elértem ezen a sárgolyón, eltávozott a fejemből minden romantika, ami a világ működésével volt kapcsolatos. A széplelkek, aki még hisznek a mesékben, azonban most is ilyen hülyeségekről álmodoznak, mint demokrácia meg egyenlőség, hadd ne folytassam.

Akkor lehűtésül ajánlanám a figyelmükbe (biztos sokan olvassák közülük jelen blogot :-) ) a következő információmorzsákat.

 

Történt, hogy úgy másfél éve olvastam egy cikket, ami arról szólt, hogy komolyabbra fűztük a diplomáciai kapcsolatokat a Zöld Foki Köztársasággal.

https://index.hu/kulfold/1970/01/01/a_portugal_afrika-terv_-_miert_utazott_orban_viktor_a_zold-foki_koztarsasagba/

 

Már ebben is szerepel egy mondat, miszerint Orbán Angolába szeretett volna menni, de az meghiúsult. Aztán volt egy másik cikk is (most nem találom), amiben az angolai főmufti (elnök, király, törzsfőnök, nem tudom) kijelentette, hogy nem veszik fel ilyen rasszista országgal a kapcsolatot, aki utálja a négereket, és üldözi a menekülteket.

Erről egyből eszembe jutottak az általános iskolai tanulmányaim, mikor az amerikai polgárháborúról tanultunk. Voltam vagy 13 éves, de már akkor is röhögőgörcsöt kaptam, mikor azt tanultuk, hogy a szegény fekete rabszolgák felszabadításáért folyt a harc.Azt már akkor is tudtam, hogy a háborút mindig  LÓVÉÉRT vívják, amit nevezhetünk hatalomnak is, a kettő konvertibilis. Most is ez villant be. De plusz információim nem voltak, úgyhogy agyam hátsó rekeszébe lapátoltam be ezt az infót.

És akkor 2 napja kiderült az igazság (legalábbis részben):

https://index.hu/kulfold/2020/11/19/angola_orbanviktor_szijjartopeter_portugalia_eu/

Nagyjából a történet a következő volt: Angola nagy mezőgazdasági területeket ad hosszú távra bérbe olyanoknak, akik technológiát, szaktudást visznek hozzájuk. Jó stratégia, mert a földek ottmaradnak a tudással együtt, ha a befektető hazamegy. Több milliárdos üzletről volt szó:

"Információink szerint magyar termékekért cserébe jelentős mezőgazdasági területek koncessziós megművelését adta volna át az angolai kormány. A termőföldeket magyar szakemberek felügyeletével művelték volna, majd a termés egy részét az afrikai piacon, a déligyümölcsöket pedig Magyarországon értékesítették volna."

(Tudnunk kell, hogy Angola portugál gyarmat volt régebben.)

És akkor a lényeg:

" A mezőgazdasági beruházással vezető európai gazdaságokkal, az Egyesült Államokkal és Kínával került volna egy ligába Magyarország, az utolsó pillanatban azonban a konkurencia meggyőzte a luandai kormányt.

...

Az Index most úgy értesült: Madrid és Lisszabon lobbija győzte le a magyar érdeket. "

Most tehetnék egy sok sorból álló mosolyemojit a mondat után: vajon milyen módon "győzhették" meg Angolát a portugálok, spanyolok? El sem tudom képzelni.

 

Ennyit az Európai Unióról, meg a magasztos elvekről. Aki elhiszi ezeket, az csak saját magát csapja be. Az európai szolidaritás legalább annyira őszinte, mint Soros György (elítélt bűnöző) aggódása a korrupció miatt.

Hofi után: csak az a korrupció, amiben én nem vagyok benne.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7816293772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.11.22. 07:53:06

Angola nagy, miért ne adhattak volna koncessziót néhány magyar cégnek?
És nálunk valóban utálják a négereke meg a migránsokat. A migráns négereket legjobban. Tehát nem is hazudtak nagyot.

midnight coder 2020.11.22. 08:12:13

@Honóriusz: Ez a dolog általában nem így működik. Angolában jó eséllyel kaptak egy visszautasíthatatlan ajánlatot, hogy akkor ruházunk mi be ide, ha ők nem. Amúgy ez legyen a legnagyobb bajunk.

midnight coder 2020.11.22. 08:14:45

Amúgy persze az EU igazából egy laza gazdasági közösség. Ezért faszság hogy politikát próbálnak számonkérni a tagországokon, miközben még azt sem sikerült elérni, hogy egymással kompatibilis fali konnektorokat vezessenek be.

2020.11.22. 08:51:20

@midnight coder: De az még mindig baj, hogy utáljuk a négereket.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2020.11.22. 11:09:55

@Honóriusz: Beszéljen mindenki a saját nevében. Én pl. nem utálom a négereket. Én nem szeretem, ha a hazámban idegenek nagy tömegben letelepednek. És egészen praktikus okokból nem szeretem: mert eddig még mindig baj lett belőle: vér, könnyek, szenvedés.

2020.11.22. 11:10:53

@fofilozofus: Kik telepedtek le nagy tömegben?

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2020.11.22. 11:37:56

Magyarországra?

Nézzük csak:

-oláhok
-tótok
-rácok
-svábok
-zsidók.

Nagyjából mindegyikből gáz lett.

midnight coder 2020.11.23. 16:17:06

@fofilozofus: A svábokból nem. És igazából a mai magyarországon letelepült többi kisebbségből sem. A probléma ott van, ahol többség lett a kisebbség.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2020.11.23. 17:19:53

@midnight coder: Igen, de többség csak abból lehet, aki van. Pl. a szingalézek nem alkothatnak semelyik településünkön többséget, mert nincsen egy sem. Az első betelepülő is veszélyt jelent egyben.

Serény Vélemény 2020.11.24. 08:40:39

@fofilozofus: Mondok egy témát, ami nagyon hamar elhalt Mo-n is:
index.hu/kulfold/2020/09/22/banki_iratok_szivarogtak_ki_a_terrorizmus_tamogatasarol_es_penzmosasrol/

Ugye Magyarorsságon nincs sajtószabadság, és egyben diktatúra van, de mondjuk a fenti ügyben még csak véletlenül sincs olyan újságíró, aki csak a neten fellelhető anyagoknak utánaolvasva utánanézne és teregetne. Pedig.

Illetve a fejlett-tudatúan progresszív EU országokban _sincs_ olyan újságíró, aki utána merne egyáltalán nézni. (Valszeg ezért tényleg golyót kaphatna a fejébe, vagy inkább rejtélyes körülmények között elhalálozhatna, mint mondjuk Udo Ulfkotte. magyarnemzet.hu/archivum/kulfold-archivum/ulfkotte-halala-es-a-rejtelyipar-3893933/ )

infogyor.hu/hirek/olvas/vizsgalatot-inditottak-a-deutsche-bank-ellen-penzmosasi-botrany-miatt-2019-09-26-065513

index.hu/gazdasag/2020/07/07/150_millio_dollart_fizet_a_deutsche_bank_hogy_ne_piszkaljak_tovabb_epstein_rajtuk_keresztul_bonyolitott_ugyeit/

A kérdésem Epsteinnel kapcsolatos elképesztő maffiaüggyel kapcsolatban a következő: miért gondoljam azt, hogy ez egy nagyon kirívó eset, és más maffiák és maffiózók és terroristák _nem_ használtak nagy nevű, de kissé megingott reputációjú bakokat pénzmosásra és a terrorizmusból befolyó-kifolyó pénzek megpörgetésére?

Epsteninek sok pénze volt, de mindenki tudta, hogy valamiben sáros, és mégis.

Ha Epsteint behelyettesítjük más szexrabszolga-kereskedővel, akinek esetleg ugyancsak sok pénze van, akkor miért feltételezzem, hogy a német bankok felügyeleti szerve nem ugyanúgy felejt el utáanézni, mint Epsteinnek?

És a szabadsajtó hallgat, mint a sír.

DE Ez nem korrupció ugye?
süti beállítások módosítása