Taktikai atomfegyver
2012. május 28. írta: fofilozofus

Taktikai atomfegyver

Felháborodással és csodálkozással fogadtam a 2000-es évek legelején egyik ismerősömet, mikor arról mesélt, hogy a főiskolán mit tanult: a Bokros-csomag áldásos hatásait elemezték. Ugyanis mindegy, mit csinál a kormány, minden a Csomag miatt működik. Azt persze már korábban megtudtam a Közgázra járó barátaimtól, hogy Matolcsy elmebeteg, egyszerűen nem ért semmihez, csak beszél össze-vissza. (Úgyis csak egy út létezik, amit megmondott őszentsége az IMF.)

Azt most tegyük félre, hogy általában minden feladatnak több jó megoldása is lehet és a való életben van is. Nézzük csak a tényeket: az EU-ba való belépésünk óta MINDEN évben jóval a 3% fölött volt a hiány, a jó szakértők, akik nagyon,de nagyon okosak (még Fekete János is megdicsérné őket) és akiknek nagyon örült a minisztérium gárdája (tanulságos olvasnivaló) sajnos a cserearányromlás miatt (a 80-as években minden nap ezt hallottam a TV-ből, bár nem értettem, de nagyon megragadt) meg a télapó vérvörös faxa miatt meg persze a rohadék Fidesz miatt sajnos nem tudták ezt a vacak hiányt megregulázni, mert sajnos ez természeti jelenség, ezt nem lehet csak úgy szabályozni. Olyan ez, mint a Föld mágnese tere, természeti adottság.

Erre jön Eltolcsy meg a Viktátor, oszt mingyá letörik ezt a fránya hiányt. Erről egyenesen a Nemzeti Színház ügye ugrik be. A locsolkodási pénzemből a Matchboxra gyűjtögetett utolsó forintokat is kipréselte belőlem az osztályfőnök téglajegyre, amit majd a Nemzetibe építenek be. Egész addigi életemet végigkísérte a nemes ügy, még Horn Gyusziék is ezen vacakoltak.

Aztán jött a Fidesz és két év alatt felépítette.

Most így vagyunk ezzel a hiányosdival is. Mi van? Kell alacsony hiány? Oké.

A módjáról azért ejtsünk pár szót!

Az elftársak kéjes vigyorral adták át a kormányrudat, gondolván, hogy akkor szívjatok ti, majd négy év múlva visszajövünk és a taxisblokád képei ugrottak be nekik. Mindent, de mindent eladósítottak, tönkretettek, eladtak. Csak erre a rohadt nyugdíjpénztárra nem gondoltak, illetve gondoltak, de tudták: "az a főnöké, ahhoz nem nyúlunk". Az egy dolog,  hogy jól jött egyszeri tételnek a sok szar eltakarításához, de évente kb. 400 milliárd a megtakarítás rajta, ami eddig is hiányzott a pénztárból, de felvettük évente HITELBE. Ez volt a nagy ötlet és nem az egyszeri pénz, ahogy szajkózza az ellenzék (i sajtó, mert ellenzék az nincs). De a legnagyobb ötlet akkor is a telefon- meg az átutalási adó. Ha megnézzük, hogy ez mennyire érint egy-egy családot, akkor láthatjuk, hogy kifizethető, havi pár száz forintról van szó, de SOKAN fizetik. Ehelyett le lehetett volna vinni a közalkalmazottak fizetését meg a nyugdíjakat.

Tetszett volna, mi?

A "Szivart szívó szeszszagú fejek" (EDDA) üvöltik, hogy "Megszorítást!", miközben a kaviár kipotyog a pofájukból. Most megkapták a megszorítást a bankok és nagy cégek. Most persze vonyítanak, hogy ez fáj. A más baja sosem baj, nekik sem és nekünk sem.

Szóval zseniális és tényleg nagyban Gyurinak köszönhetjük. De azért ez a taktikai atomfegyver azért erős volt!

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr554551621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása