Koplárovics Béla és Mészáros Lőrinc
2021. október 23. írta: fofilozofus

Koplárovics Béla és Mészáros Lőrinc

Vajon mi az összefüggés kettejük között?

 

Először is nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy ki Koplárovics Béla, úgyhogy először is ezt kell tisztázni. Történt 2002-ben, hogy a magyar bajnok, a Zalaegerszeg (természetesen itt fociról van szó) a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Manchester Uniteddel került össze. Az első mérkőzés itthon volt. Az Index, jó szokása szerint már előre gyalázta a magyarokat, máig emlékszem a hasonlatukra: annyi esélyünk van, mint hógolyónak a tűzhányóban. Az angolok elég unottan játszottak, nem pörgették fel a játékot. A végén pedig Koplárovics Béla, akit akkor igazolt le a magyar bajnok és frissen érkezett a másodosztályból, megszerezte új csapatában az első gólját

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 Érdemes megnézni, én még most is elérzékenyülök:

https://www.youtube.com/watch?v=Pgc9tzpsC0k

Ugye sokan azt hiszik, hogy a magyar focisták nagyon rosszak, mert szinte mindig alulmaradnak külföldi ellenfeleikkel szemben. De ez nem igaz. Elmondok egy hasonlatot. Tegyük fel, hogy van két futó. Az egyik az adott távot mondjuk 10 másodperc alatt futja le, a másik pedig 10,3 alatt. Ha kettejük teljesítményét összehasonlítjuk, akkor azt látjuk, hogy 100 versenyből 99-et mindig az első nyer, míg egyszer sérülés vagy magánéleti gondok miatt a másik győzedelmeskedik. És akkor levonhatjuk a következtetést, hogy a másik százszor jobb futó. :-) Persze ez nem igaz, mert csak három százalék van kettejük teljesítménye között. (10,3/10 = 1,03). Ezért van az, hogy a Zalaegerszeg (aminek a nevét Londonban nem tudták kiejteni sem) megverhette a Manchestert. Mert a magyar foci nem százszor rosszabb, hanem mondjuk 5%-kal. (Az más kérdés, hogy azt az 5%-ot nem 5% plusz erőfeszítéssel lehet elérni.)

(A visszavágó elég szomorú történet volt. Van az UEFA-nak egy fogadásfigyelő statisztikai rendszere, ami kimutatja, ha egy kis valószínűségű eseményre nagy téttel fogadnak. Ezen a meccsen valakik nagy pénzt tettek arra, hogy az angol csapat a félidőben legalább 3 góllal vezetni fog. A magyar kapus, a kis butus, pedig az első félidőben egy kifutásnál eltalálta az egyik angol fejét, amiért egyből pirosat kapott. Így, mekkora véletlen, tényleg vezettek az angolok hárommal a félidőben. Vélhetően az történt, hogy a Zalaegerszeg nagy öregjei tudták, hogy úgysem győzhetik le az angolokat, és előre lezsírozták a meccset. :-( )

 

De a mondandóm szempontjából Koplárovics, ahogy akkoriban az RTL gusztustalan kommentátorai mondták, Béla király esete a lényeges. Ugyanis mi történt? Persze sokan dicsérték, de rengeteg irigykedő, lesajnáló véleményt lehetett hallani: csak szerencséje volt, figyeld meg, ebből se lesz nagy focista, a magyarok úgysem tudnak focizni stb. stb.

Elkeserítő és felháborító. Volt akkoriban Koplároviccsal interjú, amiben azt mondta, hogy nem szeretné, ha csak erről az egy góljáról ismernék. Sajnos nem jött össze neki, tényleg nem volt fényes a pályafutása. De ez nem von le semmit az érdemeiből, és nem gyalázni kell, mert egy országot megörvendeztetett.

Gondolom, mindenki ismeri a viccet:

Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.

Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:
NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:
- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.

A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni,
az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.

A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni, a többi visszahúzza.

 

Hát nincs kedvem nevetni. Bár tudom, hogy ez nem igaz a magyarokra, de egy nagy részünkre igen. A szememben az igazi prolitulajdonság az irigység: tudod, hogy te nem tudsz úgysem semmi értékeset csinálni, de akkor legalább rontsuk el mások szerencséjét, azon még jót lehet kacagni. :-(((( Nem tudom, hogy honnan jön ez a világszemlélet, de szerintem a Kádár-rendszer vastagon benne van. Az ő hülye szociális dumájuk a mai napig fertőz. Elhitették a prolival (és ez nem a munkásokat jelenti, hanem az igénytelen embereket), hogy ő a teremtés csúcsa, minden érte van, és másnak nincs joga jobb élethez, mert mindenkinek egyformának kell lennie. Főleg egyformán szegénynek. És ezt nem csak úgy sugallták, hanem KONKRÉTAN ezt is tanították:

"A munkásosztály diktatúrája a munkásosztály kormányzó hatalmát jelenti, amely elnyomja a burzsoáziát és a földbirtokosokat." (http://www.amiidonk.hu/elemzes/buharin-kommunizmus-a-proletariatus-diktaturaja-altal-3/)

Vagy ajánlhatnám a Munkásosztály vezető szerepe című könyvet is. :-) Aki élt abban a rendszerben, tudja, hogy milyen állatságokat hordtak össze. Nyilván annak kell vezetnie egy országot, aki targoncát is tud vezetni. :-)

És itt kapcsolódunk Mészáros Lőrinchez. Egyszer mondta Orbán (persze nem fejtette ki alaposan, mert sosem szokta, ugyanis aki érti az érti, a többieknek meg hiába. "Ne adjátok oda a kutyák­nak azt, ami szent, gyöngyeiteket se dobjátok oda a disznók elé, nehogy lábukkal széttapossák azokat, majd megfordulva szét­tép­je­nek titeket.” (Máté 7,6. )  ), hogy a magyarok jobban elviselik, hogy ha nem közülük való gazdagodik meg. És ez sajnos igaz. Szögezzük le: gazdagok mindig voltak, vannak és lesznek. A kérdés már csak az: Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor legyen gazdag vagy a Strabag? Mert a pénzt mindig elviszi valaki. Emlékszünk a CW Bankra, ahol Bécsen keresztül több százmilliárd (akkori értéken!) forintot lovasítottak meg, a Tocsik-ügyre, a Postabank ügyére vagy a löszbe fúr alagutakra. Nehogy azt higgyük, hogy Mátyás király idejében nem volt hozzá közeli nemes, aki birtokokat kapott, és a Habsburg-párti nemesek nem fújtak rájuk. De voltak. És akkor? Az akkori kort nem ez alapján ítéljük meg, hanem az eredmények alapján.

Az irigység a legrombolóbb negatív tulajdonság a szememben, mert elvonja az energiáinkat a lényeges dolgoktól és értéktelenné alakítja őket. Ne hagyjuk, hogy az uralkodjon rajtunk, mert mi látjuk a kárát. Hagyjuk a gazdagoknak, ami a gazdagoké, ők úgyis elveszik, ami nekik jár, és örüljünk neki, hogy Sándornak vagy Lőrincnek hívják őket és nem George-nak vagy Helmutnak.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9816733116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Glokta 2021.11.23. 17:08:14

" A kérdés már csak az: Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor legyen gazdag vagy a Strabag? Mert a pénzt mindig elviszi valaki. "

Azért ez nem ennyire egyszerű kérdés.

Csányiról sok mindent el lehet mondani, de az (számomra) egyértelmű, hogy alkalmasabb egy nagyvállalat vezetőjének, mint Mészáros. Nézz meg szinte tetszőleges interjút velük, ég és föld a különbség.

Ehhez jön még az, hogy Mészáros egyértelműen a magyar jobboldal/OV strómanja, akinek a feladata a mai kormánymédia finanszírozása lesz, ha egyszer ellenzékbe kerülnek.

Persze nem kizárt, hogy sikerül olyan tanácsadó csapatot felépíteni köré, amivel külföldön is sikeresen terjeszkedni tud - ugye ez lenne a kulcs, ez mutatná hogy valóban gazdaságilag sikeres és fenntartható amit épít - csak ezt egyenlőre nem látom.
süti beállítások módosítása