Miért jó Ukrajnának a moszkvai terrortámadás?
2024. március 25. írta: fofilozofus

Miért jó Ukrajnának a moszkvai terrortámadás?

Először is részvétem az áldozatoknak és a hozzátartozóiknak. Szomorú dolog az ilyen eset, nyugodjanak békében!

 

Még nem tudjuk, hogy Ukrajna benne volt-e a terrortámadásban. A teljes igazságot azonban nem hiszem, hogy meg fogjuk tudni bizonyosan. Ha az oroszok tegyük fel bebizonyítják feketén-fehéren, hogy mi történt, akkor sem fogja elismerni az USA meg a nyugat, ha nem felel meg a szájízüknek. És természetesen fordítva sem. A politika az érdekekről szól. De nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy Ukrajna közvetve vagy közvetlenül támogatta az esetet.

Miért is mondom ezt?

Mert eszembe jutott egy hasonlóan cinikus, azonban zseniális terrortámadás, amivel az imperialista Churchill maga mellé állította a közvéleményt. Ő maga írja le a könyvében, amiért Nobel-t is kapott. Elnézést, ha nem pontosan emlékszem, mivel régen olvastam, de nem a részletek számítanak, hanem maga az ötlet.

Szóval úgy volt, hogy megkapta Churchill a kormányrudat, azonban nem állt mellette az ország közvéleménye teljes mellszélességgel. És tudta, hogy így nem lehet háborút nyerni. Emlékszünk a híres filmfelvételre, mikor Chamberlain lobogtatja a szerződést, és közben mondja, hogy Hitler úr aláírta, nem lesz háború. :-) Nagy volt a békevágy az angolokban, hiszen ott volt még az agyakban az első világégés borzalma, az elvesztett apák, testvérek, fiúk emléke. Az OK, hogy háborúban álltak már emlékeim szerint a németekkel, de ez nem volt intenzív, és Hitler is inkább a megegyezésre törekedett velük. A mein Kampf c. fércművében le is írta, hogy hülye az a német, aki egyszerre nyugatra és keletre is harcol. :-)))))))) Szóval ő kiegyezett volna, de az angol társadalom nagy része is. És ezt kellett megfordítani.

Churchill kiadta a parancsot, hogy szedjék össze az angol légierő mind a 3 bombázóját (  :-), na jó, túlzás, de hihetetlenül nullák voltak a Luftwafféhoz képest ), és az éjszaka leple alatt szórják meg Berlint. Ez meg is történt. És a vén szivaros imperialista (=birodalomban gondolkodó, és ő kétségkívül az volt) imádkozott, hogy Hitler döntsön jól.

És bejött.

A bajszos voluntarista barom (=mindent meg tudsz csinálni, csak akarni kell :-)   ) meg úgy válaszolt, ahogy általános másodikban Pistike, akinek mondták, hogy nem mered megütni Józsikát, mert ő az erősebb:

--Nem-e? -- oszt ütött :-)

Szóval megmutatta, hogy ő milyen erős, megszóratta Londont a repülőivel.

És erre várt Churchill. Bejött neki a trükk, onnantól felsorakozott mögötte az ország. Lehetett könnyes cikkeket közölni a sajtóban a megégett csecsemőkről, akiket a gonosz nácik öltek meg stb. stb.

A sztori idáig volt érdekes nekünk. 

Nem nehéz kitalálni, hogy hogyan ugrott be ez a történet a mostani támadásról. Ha kiderül, hogy Ukrajna tevőlegesen támogatta az akciót, akkor az jól fog nekik jönni, ha Putyinnak annyi esze van, mint Hitlernek. Bosszúból ő is megszórhatná a kijevi óvodákat, hadd legyen másnap minden nyugati lap elején megégett kisgyerek. Nyilván ekkor a nyugati országok támogatását komolyan meg lehetne emelni, akár haderővel is. (Robert C. Castel, alias Kónrobi, ahogy kisgyerekként hívták, és akinek a munkásságát nagyra becsülöm, számolta ki, hogy ugyan Oroszország eleve nagyobb lakosságú (mondjuk 4-szeres, de ugye most nem lehet tudni, hogy Ukrajna konkrétan mennyi), de ha a fiatal férfiakat nézzük, akkor  9-szeres az orosz túlerő nagysága.) Ehhez persze kéne az is, hogy ne derüljön ki, hogy Ukrajna szervezte a moszkvai akciót, mert az jelentősen gyengítené a propagandatrükk hatékonyságát, azonban ezt majd a sajtó elrendezi.

 

Szóval imádkozzunk, hogy Putyinnak több esze legyen, mint Hitlernek volt. Erre van esély, de sosem lehet tudni. Majd egy pár hónap múlva meglátjuk.

 

Ha már írtam a témáról, még egy történelmi párhuzam jutott eszembe (egyszer már írtam róla).

Mikor atomrakétákat telepített az USA Németországba még a 80-as években, akkor nagy Greenpace-es tüntetés volt a bázis mellett, hogy irgum-burgum, ez csúnya dolog, fontos dolog a béke stb. Aztán 90 után derült ki, hogy az egészet a KGB szervezte. Mert nekik ez volt az érdekük. És a célokhoz mindig találni jó dumákat, ha szeretnénk. Az egyszerű tüntető sem tudta, hogy ő most moszkvai parancsra cselekszik, hiszen elég egy-két embert beszervezni, a többi már a nemes cél miatt megy. Szóval lehet, hogy végül az Iszlám Állam hajtotta végere tényleg a terrorcselekményt, de hogy ez pont most jutott eszükbe... hát minimum gyanús. És kaphatták az ötletet valami titokzatos helyről, amiről a hülye merénylők nem is tudnak, nekik csak a hurik jártak az eszükben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1918363565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.03.25. 16:29:16

Az biztos, hogy komteók melegágya az egész tragédia, és mind a cui prodest miatt.

Én szerintem a bosszú hidegen tálalva jeligére majd apránként megjelennek a jobbnál jobb ablakon kiugró önkéntesek, akik előtte önként bevallanak mindent, főleg államtitkokat, hadititkokat és bankszámla adatokat, majd illedelmesen becsukják az ablakot maguk mögött és a földet érésig még háromszor hátbalövik magukat.
süti beállítások módosítása