Kukac
2011. november 15. írta: fofilozofus

Kukac

Egy kevésbé komoly téma (de mint minden, ez is félig komoly).

Az üzletekben vett zöldség, gyümölcs teljesen kukacmentes, gyönyörű, pinponglabdaízű. De miért nincs benne fertőzés? (Ami tudjuk: lehet vírus, gomba, állati eredetű.) Azért mert annyira permetezik, hogy ne támadja meg semmi. Magyarországon pl. a szilvát évi tíz permetezéssel lehet csak GAZDASÁGOSAN termeszteni. Ez nem tíz szert jelent, mert van olyan, hogy egy alkalommal több vegyszert is kijuttatnak!

Néha, mikor nyüveket látok a cseresznyémben (helyesen ui. nem kukac, hanem nyű), elgondolkozom, hogy most melyik a károsabb: megenni pár kis állatkát (meg az emésztésének a termékét) vagy azt a kevés mérget, ami benne marad a gyümölcsben? Az egyértelmű, hogy az előbbitől nem fogunk rákot kapni, nem romboljuk le a jövőnket vele.

(Kitérő: a DDT-t nálunk tiltották be az elsők között Európában (azért mert úgy alkalmazták, mintha manna lenne). Kiskanállal ették, ezzel bizonyítva, hogy ez nem káros az egészségre (nem káros, csak rákos, hehe). Persze, hogy kiderült, hogy rákot okoz, miközben a felezési ideje 20 év.  Ha a 70-es évek elején tiltották be, akkor 90-re maradt a talajban a fele, mostanra a negyede. Azt sejtik, hogy az európai férfiak brutális mértékű spermacsökkenése emiatt van. A kétezres évek eleji vizsgálat MINDEN magyar anyatejben talált DDE-t (ez a lebomló termék, ami káros).)

 

Szóval a kukac az egészségesebb, de sajnos gusztustalan, tehát marad a szer... Kivéve.

Kivéve, ha megtanítjuk a lakosságot, hogy a kukacos a jobb. Például lehetne tanfolyamokon tanítani (kóstolással egybekötve), hogy ne idegenkedjünk tőle. Felvonulás lehetne az Andrássy úton, óriási szivárványos kukacos transzparensekkel. A TV-vetélkedőkön (pl. Megasztár) kiderülne az egyik jelöltről, hogy kukacokat eszik titokban. Az iskolákban meghívnának előadókat. Kvótát lehetne bevezetni, hogy pl. 10%-a a tanároknak egészségesen táplálkozó kell, hogy legyen. Persze lennének türelmetlenek, akik nem tisztelnék a másságot, de őket a törvény szigorával kell eltávolítani minden munkahelyről.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr783386016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása