A nem hiába születettek - a helyes értelmezés (Börtön a kalauz megkarmolásáért)
2013. április 18. írta: fofilozofus

A nem hiába születettek - a helyes értelmezés (Börtön a kalauz megkarmolásáért)

Először olvassuk el ezt:

http://www.origo.hu/itthon/20130417-borton-konnyu-testi-sertes-miatt.html

Az biztos, hogy ebből lehetne (nem biztos, hogy lesz) egy jó kis liberális kampányolás (amelyben persze az ember keresztény énjére, a szeress parancsára próbálnak hatni), hogy ilyen kis semmiségért börtön az túlzás, nem kellene ilyenért szegény családot bebörtönözni.

De, be kellene.

Először is: még a liberális magyar törvények és liberális bírói kar döntése alapján is megszületett ez az ítélet, tehát biztosak lehetünk benne, hogy jogos. De van fontosabb érv is. Gondoljunk bele, hogy hányszor és hányszor megtörténik napjainkban, hogy agresszíven viselkedő "nagycsaládok" körbeállják az ellenőrt és nem vesznek jegyet. Mert őket senki sem meri bántani. Igen, tudom, hogy most mindenki a cigányokra gondol, nem alaptalanul. De ez a "jogvédők" fegyvere: te nem azért utálod őket, mert az igazságérzetedet nagyon, de nagyon bántja, hanem a bőrszínük miatt. A nagy büdös lófütyit. Ha ugyanezt megcsinálná egy kigyúrt, agresszív, skinheadcsoport, akkor őket is utálnánk. Mert jegyet kell venni, és fenyegetni meg főleg nem szabad. Tudom, hogy a liberalizmus már beleivódott a gyereknevelésbe is (bár nem emlékszem, de azért szívesen visszanézném Ranschburg Jenő Családi kör, nyolcvanas években futó TV-sorozatát, hátha ennek is köze van hozzá).

-Csináld ezt vagy azt!

-Nem, hagyjál békén.

-Szegény gyerek, hagyjuk, ne bántsuk, szeretem, nem bánthatom.

Na, ez a liberális gyereknevelés. Ez pedig csak egyszerű következetlenség. Ebből a gyerek csak egyet tanul meg: tök mindegy, mit mond a szülő. Azt szoktam mondogatni, hogy nem engedném, hogy valaki pedagógus legyen, egészen addig, amíg be nem tanít egy kutyát. Az ugyanis egy engedelmeskedőgép, lesi a gazdája szavait, csak nem érti. Egy dologgal lehet tanítani: ugyanabból a dologból mindig ugyanaz következik. Ha egyszer is megzavarod, tanácstalan lesz. (Persze a gyereknek az sem jó, ha a 100% vasszigort tanulja meg, ui. az élet nem így működik, ott van kb. 10% ellentétes tapasztalat. Tehát kb. 10% következetlenség megengedett, nem kutyák vagyunk. De 10% több már nem kell!) A lényeg: a szavak nem számítanak semmit, a tettek a lényeg. Mondhattam én ezerszer 2002-ben, hogy ezek csődbe viszik az országot, érvelhettem a hiánnyal meg ilyenekkel. Eljött a csőd, aztán elhitték, azóta óvatosabbak.

Szóval kalauztéma: nem azért kell megbüntetni őket, mert utáljuk, hanem azért, mert szeretjük őket, és nem hagyhatjuk, hogy bűnöző módon éljenek. Hosszabb távon nekik is jobb, ha értelmes, tisztességes életmódra neveljük őket. Ugyanez a helyzet Orbán Viktor sokat szidott (a Jobbikosok által) szavaival: "egyik ember sem hiába született". Ezt ők úgy értelmezik, hogy védi a bűnözőket, és jó, hogy a bűnöző cigányok léteznek. Mert ők valójában nem keresztények, ellentétben Viktorral. Ők nem értették meg Viktor üzenetének lényegét: egyik ember sem született hiába, ezért NEM HAGYHATJUK, HOGY ELVESSZEN.

Ezért kell miden eszközzel ráterelni őket a jó útra.

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr555232571

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nem hiába születettek - a helyes értelmezés (Börtön a kalauz megpofozásáért) 2013.04.18. 13:26:02

Na, ez a liberális gyereknevelés. Ez pedig csak egyszerű következetlenség.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoplita 2013.04.18. 20:55:54

"..Ugyanez a helyzet Orbán Viktor sokat szidott (a Jobbikosok által) szavaival: "egyik ember sem hiába született". Ezt ők úgy értelmezik, hogy védi a bűnözőket, és jó, hogy a bűnöző cigányok léteznek. Mert ők valójában nem keresztények, ellentétben Viktorral. Ők nem értették meg Viktor üzenetének lényegét: egyik ember sem született hiába, ezért NEM HAGYHATJUK, HOGY ELVESSZEN..."

Seggfej.
Én jó magyar-kun kálvinista vagyok, már akkor az voltam, amikor ovikád pápacápázott, meg térdrecsuhásozott.
Kijafaszom vagy te, nyurnyó...?

Ne hagyd elveszni őket....oktasd-szoptasd....és lőn jutalma...remélem felzabálnak.:)
Hulekocsog.:))))

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2013.04.18. 21:15:27

@hoplita: kérem, hölgyem, ne hülyeköcsögözzön. A lényeg: cukorka+vessző egyszerre. Ha jól csinálja, oktatásban részt vesz, akkor jutalomfalat, különben börtön. Mi ebben a rossz?

A jó keresztény meg nem az, aki jó magyar-kun kálvinista, hanem csak egy mércéje van: ki tartja meg Jézus parancsait. Ebbe nem fér bele pl. a népszerű Jobbikos téma, a halálbüntetés, meg a cigányok kiirtása.
süti beállítások módosítása