Öngól felsőfokon
2013. november 24. írta: fofilozofus

Öngól felsőfokon

Általában jónak tartom a kormány intézkedéseit, és egyetértek velük. Látni az aktív tenni akarást. De ezzel az új szabállyal most nagyon megijedtem.

Szóval bevezették a GYED-extrát. Ez napokig hír volt, minden párt vagy úgy általában a közvélemény üdvözölte, nagy vita nem igazán alakult ki. Akkor most olvassuk el részletesen, mondjuk itt:

http://www.origo.hu/gazdasag/20131108-ilyen-valtozasokat-hoz-a-gyed-extra.html

Na, jó. Ha nem sikerült megtalálni az aggodalomra okot adó részt, akkor segítek: a 2. pillér nevű fejezetben van. Ugyanis mindenhol (pl. kormányzati kommunikációban, általános összefoglalókban stb.) nagy hangon beszélnek a GYED-extráról, közben itt van egy kis bibi. Akkor idézem: "2014-től ugyanis egyszerűen a gyerekek számával szorzódik a gyes és a gyed a jogosultsági időszakban, tehát két gyerekért kétszer annyi pénz jár.".

Ugye, már dereng? Mert mindenhol a GYED-ről beszélnek, de a GYES is benne van a pakliban!

Pedig már megmondtam sokszor: gyerekcsinálásért nem adunk közvetlenül pénzt!!!! Eddig olyan ügyesen kikerülte a kormány ezt a csapdát, évek óta nem nőtt a családi pótlék, csak az adókedvezmény járt. Erre most elb...altázzák! Megáll az eszem!

Ha nem érti valaki az aggodalmamat, akkor megpróbálom újból kifejteni. Röviden: ha az állam pénzen támogatja a könyvtárba járást, akkor sok könyvtárba járó lesz, ha az állam pénzen támogatja a horgászokat, akkor sok horgász lesz, ha pedig támogatja a szegényeket, akkor sok szegény lesz. Fel kellene már fogni végre ennek az igazságát. Csak egy kicsit kérem, hogy gondolkodjunk el!

Azt ugye nem kell kifejtenem, hogy milyen hatása lesz már rövid távon a programnak: a megélhetési gyerekgyártás újra nyereséges lesz majd.

A híres ellenzék szakértelméről meg annyit (most itt a Jobbikra gondolok főként), hogy ÉSZRE SEM VETTÉK.

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr375654380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása