A Jobbik vezérkaráról
2014. április 08. írta: fofilozofus

A Jobbik vezérkaráról

Láttuk a választások éjszakáján a letört, csalódott arcokat. Lerítt róluk, hogy nagyon nem ezt várták. Úgy gondolták, hogy minimum megelőzik a baloldalt, de szerintem titkon még a győzelem is megfordult a fejükben ("Tuti a 2/3, a rockkocsmában is megkérdeztem mindenkit, és mindenki a Jobbikra fog szavazni"). Pedig nagyon jó eredményt értek el, ünnepelni kellett volna.

 

Mégis, mire számítottak?

Az OK, hogy a választóknak ezt mondják, mert így lehet szavazatot maximalizálni.

De hogy ők is elhiggyék!!!!!!!

 

A lényeg: aki ennyire nem képes  a valóságot érzékelni, nem tud elvonatkoztatni, higgadt fejjel gondolkodni, az nem való az ország vezetőjének.

Majd 20 év múlva, ha bírják még akkor.

De addig sokat kell még tanulnotok, fiúk!

 

Frissítés:

Még egyszer átgondoltam a tegnap írottakat, és egy kicsit finomítanám. Szóval ott volt a 94-es választás, ahol a Fidesz vezérkara ugyanolyan lelombozottan üldögélt a Lendvai utcában, mint most a jobbikosok. Ők persze nem 21%-ot kaptak, hanem 7,7-et, de talán jobban bíztak. Nekik is kellett a sok esztendő, hogy jobbak legyenek. (Főleg a 2002-es vereség) Tehát nem baj az, hogy jobbikosok nem érettek még, ez is a jobbá válási folyamat része.

Biztatásul Orbán Viktor 2002-es vereség utáni mondatát idézném,a mi egyfajta isteni beavatkozást sugall:

"Semmit sem kaptunk, amit kértünk, de mindent megkaptunk, amire szükségünk van."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1005984856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

==T== 2014.04.08. 22:13:03

A baloldalt akarták megelőzni, és ez össze is jöhetett volna, mert az utolsó felmérések szerint a bizonytalanok/otthon maradtak közt több felmérés is a potenciális Jobbik szavazók voltak többségben és állítólag sok Fideszes is azon gondolkozott, hogy átszavaz a Jobbikra.

Vagyis elvileg összeszedhettek volna 1 millió 200 ezer voksot is, és több körzetben sem sokon múlott az egyéni győzelem.

Ezzel együtt ilyen ellenszélben ez is jó eredmény.
süti beállítások módosítása