Belvárosi bölcsészek szerinti magyar valóság :-)
2023. december 22. írta: fofilozofus

Belvárosi bölcsészek szerinti magyar valóság :-)

Már többször is megírhattam volna, de nem halasztom tovább egy ma olvasott hír hallatára. Új magyar film készül a magyar "valóságról":

https://index.hu/kultur/2023/12/22/film-mozi-nyersanyag-magyar-valosag-boross-martin-mozi/

 

Nem tudom, hogy sírjak-e vagy röhögjek. Ezek a hülye belvárosi, anyuka kedvencei, akik csak a vegán fair trade bio szójalattét ismerik, azt hiszik, hogy ha előhúznak ócska, beporosodott száz éves kliséket, akkor azzal a magyar valóságot írják le. Először röhögjünk egy kicsit, utána meg megmondom, hogy miről készítsenek filmet, ha ennyire nincs ötletük. Csak azt majd nem fogják merni az elvtársaik ellenében. Nézzük az idézeteket:

 

"A történet szerint filmes csapat érkezik egy távoli faluba, hogy a helyi fiataloknak közösségépítő, művészeti szakkört tartsanak. "

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ebből már rögtön megtudjuk, hogy Magyarország problémáit nem a mérnökök, tanárok, közgazdászok fogják megoldani, hanem a művészek. Esetleg még a szociológusok állnak ilyen nagy problémamegoldók hírében. Mondjuk Karácsony főpinty.

Egyébként ez olyan Jancsó Miklós-os felütés. Fényes szelek vagy melyik agitpro alkotása jut eszembe, mikor az ifjú népi kollégisták azt hiszik, hogy ők szellentették a fényes szeleket. :-) Pedig csak ugyanúgy az éppen regnáló kommunista hatalom naiv eszközei, mint ezek a maiak. Csak ők nem a kommunista, hanem a világot uraló liberális eszme eszközei. (Hogy naivok vagy dörzsöltek-e, azt nem tudom)

"Közelebb kerülve hozzájuk felismerik, hogy a faluban nagy méreteket ölt az elnyomás." -- ajaj, országosan a felcsúti törpe, itt meg a... polgármester.

:-))))))))))))))))))))))))))

Ez a film a magyar valóságról! :-)))))))))) Azt hiszem a ROTFL-t erre találták ki: a padlón fetreng a röhögéstől. 9 év önkormányzati képviselőségével a hátam mögött nyugodtan kijelenthetem, hogy Magyarországon a politikusok, köztük főleg a polgármester az, akibe MINDENKI nyugodtan beletörölheti a lábát. Ott nyaliznak a fényességes szavazóknak és főleg a SAJTÓNAK, nehogy a következő választáson elzavarják őket. Mint a nyulak kb. Látom már, ezek a belpesti gyerekek mennyire értik a magyar valóságot. Tényleg lemaradtak vagy két évszázaddal és még Döbröginél tartanak.

 Egy reményteli szál maradt talán, ugyanis az "elnyomás" ellen filmet készítenek, és ezzel veszélybe sodorják a falu lakóit:

"Az alkotás feltárja a városiak és a mélyszegénységben élő falusiak közt tátongó szakadék valóságát... és a félresiklott aktivizmus lehetséges hatásait is."

Ez talán jó irányba terelhetné a filmet, de szerintem nem fogja. Tapasztalataim szerint nem fogják magukat negatív színben feltüntetni. Közben persze azt sugallja, hogy a városban mindenki jól él, a faluban meg mindenki mélyszegénységben, ami már megint nevetséges ferdítés vagy információhiány.

Látatlanban megmondom, hogy ezt a filmet kár lesz elkészíteni.

De ha már ennyire szeretnének a magyar valóságról filmet készíteni, akkor ajánlanék én nekik jó, tragikus témákat, csak azokhoz mersz kell:

-uzsorás cigánycsalád terrorizálja a falusiakat, miközben az apák a kiskorú lányaikat erőszakolják meg, majd eladják nekik futtatni Svájcba,

-a fiatal lány a karriert kergeti egész életében, miközben száz férfit elfogyaszt, majd idős korára rádöbben, hogy elcseszte az egész életét, és senkit sem érdekel, gyerekei, unokái nincsenek, miközben a "butuskának" tekintett barátnője unokázik,

-számító, hülye picsa elveteti magát, majd kifosztja a gyerekei apját, elmegy egy menő csávóval, a férfi meg hajléktalan lesz és fizeti közben a gyerektartást, miközben minden pillanatban az apja ellen neveli a gyerekeket.

-felneveli a gyerekeiket becsülettel a házaspár, majd az egyikük átműtteti magát nővé, a másik meg fekete unokákkal jön haza Angliából.

Szóljatok még, tudok még ilyet, de ahhoz nem a körúton belüli valóságismeret kell, hanem valós tájékozottság.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr818286677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MEDVE1978 2023.12.23. 16:30:59

Ugyanmár, akár jó is lehet. Nem biztos, hogy TGM hívő szociolúgusok csinálják, lehet, hogy valaki, aki tehetséges. Nekem szegény néhái TGM volt az idealizmus legalja, amikor a halála előtt kb. 5 évvel kinyilatkoztatta, hogy neki az lenne a természetes, ha a melósok könyvtárba járnának filozófiai műveket olvasni és önképző körökben képeznék tovább magukat. Tény, hogy vannak ilyen gazdagabb belpesti emberek, de nem mindenki ez a fajta. Bár nem szoktam magyar filmeket moziban nézni, de van az a másik is az ellenzéki történelemtanárról, meg a jobboldali kirúgott gyerekről, arra is azt írták, hogy teljesen meglepően nem avat szentet a történelemtanárból.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2023.12.26. 21:48:11

@MEDVE1978: Nekem is volt egy olyan halvány gondolatom, hogy még akár jó is lehet, de a jelekből most inkább arra következtetek, hogy ez lesz, amit írtam. Ne legyen igazam.

Ubul80 2023.12.27. 16:13:23

Filmtéma: Két befolyásolható fiatalt a hazája (Magyarország) ellen hergel a ballibsi média és a magyargyűlölő önkéntesek serege. Az egyikük itthagyja a családjád, barátait és bevándorló lesz Németországban élete végéig albérletben, munkája a mosogatás, de legálább jól be tud vásárolni hétvégére al Aldiban olcsó sörből hogy felejtse a sorsát. A másik itthon marad és kiskutyát tartó örök elégedetlen vénlány lesz.

Ubul80 2023.12.27. 16:22:06

@Filozofus: "a másik meg fekete unokákkal jön haza Angliából." A való életből van egy ehhez hasonló sztorim: Gyurcsányista nyugdíjas pedagógus ballibsi lánya kivándorol Angliába, és egy nigériai származású "angoltól" születik két két gyereke. A nő eltöri a lábát, a férj ennek ellenére 3 hétre különösebb ok nélkül hazautazik Nigériába, miután elbocsátották az állásából. A 4 és a másfél éves kisgyerekhez a magyar nagymama (nyugdíjas pedagógus) utazik ki Angliába segíteni, mert a törött lábú anyuka nem tudja ellátni egyedül a gyerekeket.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2023.12.27. 17:23:19

@Ubul80: Látom, van még jó ötlet filmtémára. :-)))))))) Csak valahogy a szociológuscsecsen felnőtt magyar(?) filmkészítőknek mindig ugyanaz a dögunalmas, százszor lejárt lemez ugrik eszükbe. Ennyi a tudásuk meg ugye a helyzetük is korlátozza őket a tisztánlátásban.

Glokta 2024.01.03. 18:09:50

"-felneveli a gyerekeiket becsülettel a házaspár, majd az egyikük átműtteti magát nővé, a másik meg fekete unokákkal jön haza Angliából."
Ja, mert ez gyakori eset, mint tudjuk, súlyos magyar probléma, egyáltalán nem a 'kormánypárti jogászok és bölcsészek" által elképzelt disztópia . :D

Az első és a harmadik téma (gyermekprostitúció és a cigányság szerepe mind futtatóként mint áldozatként, gyermektartási törvények) mondjuk tényleg jó téma lenne, csak senki nem ad erre pénzt.

IdomitottFoka 2024.03.26. 10:33:36

A film kész. Ha már ennyire előre lehúztad, akár meg is nézheted h mekkora Nostradamus is vagy.
süti beállítások módosítása