A középosztály meg a nyugdíjasok
2012. május 28. írta: fofilozofus

A középosztály meg a nyugdíjasok

Erre nemrég jöttem rá: az országot a középosztálynak kell vezetni.

 

Egy alkalmi ismerősöm rákérdezett, hogy nem a felső osztálynak? Persze szó szoros értelmében igen, ők vezetik, de a középosztály kell, hogy adja felhatalmazást és a szellemi hátteret.

 

Irányíthatnak a prolik is: láttuk.

Irányíthatnak a gazdagok is: Dél-Amerkia.

Amit mi akarunk és amit Európán értenek a magyarok (Európa még véletlenül sem Dél-Olaszország maffiózós kisvárosai (lásd ezt:http://www.kisalfold.hu/kulfoldi_olvasok_jelentese/hemzsegtek_a_sajtban_a_kukacok/2050188/) meg Görögország hiánya, hanem Németország. Mikor azt mondjuk, hogy ez nem európai, akkor valójában arra gondolunk, hogy ez nem német) az a középosztály uralma.

Demokráciában többé kevésbé a többség uralkodik. (Persze ez igaz minden más rendszerre is, gondoljuk el, hogy miért is egyeztek ki velünk a Habsburgok ( na erről mindjárt írok is egy posztot), de most nem erről van szó.) Hogy lehet megteremteni ezt a többséget, mert most nem a középosztály a legnagyobb réteg és történelmi okokból még ennek is egy része, konkrétan a nagyvárosi, főleg budapesti értelmiség hallani sem akar a Fideszről. Ezért van az, hogy bár havi százezreket nyertek a kormány középosztályt megerősítő adórendszerén, a net nagy része (ez a réteg kiemelten használja eszközként) ellenük háborog.

Szóval mitől lesz többség a választásokon (nem csak a következőről van szó, hanem a következő tízről)?

Aki figyelmesen hallgatta Orbán Viktor legutóbbi évértékelő beszédét, felkaphatta a fejét valamire. Ő sosem fecseg, legfeljebb a hallgató nem érti meg egyből a lényeget. Sokan csak elmennek mellette, retorikai eszköznek vélik, pedig ott van benne az igazság. Szóval: a nyugdíjasok. Külön kiemelte és többször is hangsúlyozta, sőt el is mondta, hogy a középosztály a nyugdíjasok összefogásával fog kormányozni. Akinek nem tűnt fel, hallgassa meg ismét ebből a szemszögből is! Egyszerű matematika: ha az F+Ny nagyobb, mint az összes többi, akkor nem kell aggódni a középosztály uralmáért. És egyből megértjük, hogy miért kell megőrizni a nyugdíjak reálértékét, miért nem törlik el a 65 év felettiek utazási kedvezményét stb. Mindenkivel nem lehetsz haragban.

A tűzoltók, a rokkantnyugdíjasok, a segélyesek, a bankok, a liberálisok, a minimálbéresek nagy része az országnak, az ő érdekeiket a kormány nagyban megsértette. Kell velük szemben tömeg.

Ennyi a felismerés.

 

De a középosztályról még egy kicsit.

 

A magyar történelemben (bár a leegyszerűsítések veszélyesek) az országban nagyon meghatározó volt a középnemesi réteg befolyása. Láthattuk, hogy ha nem tetszett a cárnak a Duma, akkor kivégeztette őket. Nálunk a király évekig hanyagolhatta az országgyűlés összehívását, de végül mindig meghajlott valamiért. Ez egy ilyen ország. Kossuth azért nem Bécsbe, mert sajnálta szegény osztrákokat, hogy nekik nincs alkotmányuk, azt csinál a király, amit akar. Szóval röviden: történelmi hagyományai is vannak nálunk a köznemesi (avagy középosztály) uralmának. Ne ellenkezzünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr434551733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása