Rokkantország
2012. december 04. írta: fofilozofus

Rokkantország

Mára várható az Alkotmánybíróság állásfoglalása a rokkantellátó-rendszer változtatásának kérdéseiben. Ahogy ismerem őket (lásd a hajléktalanok kérdésében hozott döntésüket), biztos vagyok benne, hogy amit lehet visszavonnak majd belőle. Mert minek is növelnénk a hatékonyságot az országban? A szerzett jogok fontosabbak. Hogy ezzel meg én szereztem "adózási jogot" az nem számít.

A nap alkalmából az Origo is készített jó kis liberális összeállítást a témáról (Indexet nem olvasok, az már egészségügyi kockázatokkal járna):

http://www.origo.hu/gazdasag/20121130-az-uj-rokkantellatorendszer-elso-tapasztalatai.html

A legjobb mondatot idézem:

<<Hogy ilyen arányban visszaélések lettek volna eddig a rendszerben, azt Demeter Éva, az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért nevű csoport vezetője azért zárja ki, mert "már 2005 óta nagy szigor van a rendszerben, itt már nincsenek csalók".>>

Mit kell ilyenkor tenni? Fetrengve röhögni a padlón, vagy fél napig sírni? Istenem, nincs már potyautas, de jó, végre sikerült valamit TÖKÉLETESEN megcsinálni Gyurcsányéknak! 2005 óta egyszerűen annyira jó a rendszer, hogy nincs rajta egy icipici rés sem.

Tudom, hogy Éva néni valószínűleg ebből él, de reméljük, már nem sokáig. Mint a cikkben szereplő Jolánka.

<<Bódi Jolánt hat évvel ezelőtt százalékolták le súlyos gerincbetegsége miatt, amelyet gerincsérv, idegi károsodás, cukorbetegség és magas vérnyomás kísér>>

Csak nem 200 kilós hízósertésről van szó? Mert minek egészségesen élni, majd a marhák kifizetik az eü. ellátásomat és még segélyt is adnak. Tanuljuk meg már végre, hogy a keresztényi szeretettel visszaélnek, ha rosszul alkalmazzuk. Mert eddig csak bátorítottuk a deviáns életmódot. A legnagyobb kárt a helytelen segítséggel lehet okozni. Ha szegény egy család és pénzt adunk neki, hogy a gyerekek ne éhezzenek, akkor nem azt érjük el vele, hogy a gyerekek jól, éhezés nélkül nőnek fel, hanem lesz még öt gyerekük, akik szintén éhezni fog. Segítettünk a szegényeken? Nem, csak szaporítottuk a problémát. Azok az amerikai városok, ahol erős szociális juttatásokat vezettek be  a hatalomra került liberálisok, nem azt érték el, hogy csökkent a szegénység, hanem azt, hogy nőtt. És a városukból gettó lett. Segíteni úgy kell, ne érje meg gondatlannal lenni. Tanuljuk már végre meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr154946569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása