Mit veszíthetünk egy Fidesz-bukással?
2017. december 28. írta: fofilozofus

Mit veszíthetünk egy Fidesz-bukással?

Sok fideszes ismerősöm nyafogott mostanában, hogy már csak befogott orral tud a Fideszre szavazni, mert Mészáros Lőrincnek mennyi jutott. Mert Viktor miért nem elegáns, miért nem hagyja, hogy szerethetően szavazzunk rá?  És hiába mondom a Meidzsi példát ( http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/2017/08/07/meszaros_lorinc_es_a_meidzsi-restauracio) nem használ. Van, aki szemez közülük az LMP-vel, van, aki biztosan a Fideszre szavaz majd, csak esetleg befogott orral. (Ugye azt is írtam már, hogy rohadtul mindegy pl. Mátyás király megítélésénél, hogy esetleg kivételezett egyes főurakkal. Mert 500 év múlva a tények számítanak csak: az ország megvédése a töröktől, a Fekete Sereg, az államháztartás egyensúlya).

Az egészség olyan dolog, hogy ha van, akkor fel sem tűnik. Csak ha éppen nem tudsz járni a fájdalomtól, akkor jut eszedbe, hogy milyen jó is volt síelni 30 évesen. Ilyen a jó kormányzás is. Akkor most szedjük össze, hogy mi lenne illetve nem lenne, ha valamilyen baleset folytán megbukna a Fidesz-kormány!

Egykulcsos adó

Bár fájdalmas volt, eléggé sok tanulsággal szolgált a 2002-es Fidesz-bukta. Megláthattunk, hogy hogy működik egy ígérgetős kormányzat összeomlása. Megígérték, hogy megtartanak ők minden Fidesz-vívmányt, csak szavazzunk rájuk. És a Fidesz ijesztgette az embereket, hogy el fogják törölni a kedvezményes lakáshitelt a komcsik. És nem nem törölték el. Egyből.

A pénzben egyetlen, csak egyetlen egy jó dolog van: elválasztja a szart a májtól. Mert pofázni, szépen ígérgetni könnyű. Abból mindenkinek lehet adni sokat. De pénzből nem. Legkésőbb a költségvetésnél kiderül, hogy ki kap a konkrétumokból valamit. Mert a szavakkal ellentétben pénzből meghatározott mennyiségű van. (Persze hitellel sokáig el lehet halasztani az igazi színvallást, de azt sem lehet a végtelenségig!). Tehát mikor elfogy a pénz, akkor kiderül, hogy mi a fontos. És mi biztosan nem leszünk benne a fontos dolgok halmazában. Pár év után természetesen megszüntették a kedvezményes lakáshitelt. Mert elbaxták a pénzt másra. 

Már most is sokat beszéltek az "igazságos" közteherviselésről. De nem merték nagyon hangoztatni, mert esetleg a szavazóik zokon vennék. A régi választási rendszerben kényelmes volt a helyzet: az értelmiségi SZDSZ ígérgetett alacsony adókat a szavazóinak, az MSZP magas adókat a "gazdagoknak", aztán a 2. fordulóban meg összefogtak ellenünk. ENNEK VÉGE, hehehe. Jó lenne mi? :-))))) Nem, nem. Álljatok ki most az egyetlen fordulóban, fogjatok össze: LMP-DK-MSZP-Jobbik-stb. És akkor mondjátok meg, hogy akkor felemelitek az SZJA-t vagy nem. Persze most azt fogják mondani, hogy Mészáros Lőrinc miatt majd a nagyon magas jövedelmekre lesz csak egy magas adókulcs (mintha a nagyon gazdagok, pl. Lőrinc fizetnének SZJA-t), hogy "igazságos" legyen. Aztán ahogy a hó szokott elolvadni, úgy csúszna lejjebb és lejjebb ez a határ. Aztán ott tartanánk, mint 2009-ben: havi 158 ezer jövedelem felett 36% SZJA!!!!!!!

(https://nav.gov.hu/nav/archiv/szolgaltatasok/adokulcsok_jarulekmertekek/adotablak/sav.html)

Csak vegyék, vigyék. Ha ez kell. Végül is gazdag volt 2009-ben, mint Rotschild, aki havi 150 körül keresett bruttó.

Első áldozat: egykulcsos SZJA.

 

Lumpenpátyolgatás

A Fidesz egyik nagy reformja a munka előtérbe hozása. Ha nyerne az ellenzék, azonnal jönne egy munkaellenes csomag: családi pótlék azonnali jelentős megemelése, munkanélküli segély újból egy évig járna, közmunka megszüntetése, korkedvezményes nyugdíjak fokozatos előretörése (nem egyből, de egy-egy alkunál, ha már nem lehet mit ígérni, akkor ezt nyugodtan be lehet vetni, mert ez hitel, ezt majd csak később kell fizetni valakinek), ALAPJÖVEDELEM. Tovább is van, mondjam még? Csak nyugodtan, nyugodtan. Minden középosztálybeli álma, hogy jól megemeljék az adóját, hogy ezeket a kedves, szorgos embereket jólétben tudhassák.

Második áldozat: a munka.

 

Migránsok azonnali beengedése

Azt hiszen, ez nem kérdés, hogy megtörténne-e. Valószínűleg direktben nem engednék megy egyből, hisz annyi technika van. Elég lenne először csak visszavonni a határőröket. Egy-két jogszabállyal lehetetlenné tenni a munkájukat. Pl. be lehetne vezetni, hogy ha elkapnak  valakit, az fellebbezhessen szabadlábon. Ennyi máris elég lenne. Az ördög a részéletekben rejlik. Nem kéne egyből átlátszóan cselekedni. Aztán a kezdeti szégyenlősség után persze, hogy mindent engednének egyből. A végcél az, hogy egy 2000 fős faluba olyan 200-300 idegent telepítsenek. Azok rendesen meg tudnák rendszabályozni ezeket a mocsok magyarokat. A TE lakóhelyeden sem lenne benne hiba, abban biztos lehetsz. Természetesen nagyon magas szintű ellátás jár majd ezeknek a kedves menekülteknek. Meg oktatás. De megsérteni nem szabad ám őket! Ilyenek, hogy karácsony, ez pl. sérti őket. És disznóhúst sem kaphatnak, de a már a látványa is sértő. Ja, és a lányok ne mászkáljanak kendő nélkül, ha lehet nappal sem!

Harmadik áldozat: a szabadságunk.

 

Közbiztonság

Bár sokan csak a három csapás intézményére gondolnak, azért itt többről van szó: az egy dolog, hogy a rendőrök létszámát feltöltötték és meg is növelték, börtönöket építettek, de a legfontosabb: bevezették a középmértékes büntetést!!!

(http://www.origo.hu/itthon/20121008-egyformabb-de-szigorubb-iteleteket-hoz-a-kozepmertek.html)

" ...amikor 2000-ben az első Fidesz-kormány bevezette a középmérték intézményét, amit a kormányváltás után, 2002-ben megszüntettek azzal az indokkal, hogy az csökkenti a bírói szabadságot, és indokolatlanul szigorú ítéletekhez vezet. Az Orbán-kormány 2010-ben aztán ismét bevezette ezt a gyakorlatot, aminek az a lényege, hogy az ítélet kiszabásakor a bírónak a büntetési tétel alsó és felső határa közötti középső értéket kell alapul vennie. Míg korábban a bíró mérlegelhetett, hogy például fegyveres rablásért öt és tizenöt év között mennyit ad, a középmérték bevezetés óta tíz évet kell vennie kiinduló pontnak. Ha a bíró ezen enyhíteni vagy szigorítani szeretne, akkor az ítélet indoklásában tételesen fel kell sorolnia az enyhítő és a súlyosbító körülményeket."

 Azt hiszen, ebből azonnal látszik, hogy egy újabb liberális kormány ÚJBÓL eltörölné a középmértékes büntetést. Ahogyan már tették egyszer. Hogy mennyire hatásos volt az intézkedés? 2010-ben 12 ezren ültek dutyiban, ez a szám most pontosan 50%-kal több: 18 000!!!!!!

Negyedik áldozat: a biztonságunk.

 

Ingatlanadó

Ezt ki is felejtettem, de az egyik legfontosabb, úgyhogy pótolom. A sok szociális kiadáshoz bevételeknek is kell ám társulniuk! De az SZJA-növelés és a többi kisebb nem tudja pótolni. Nagy lesz a számla, na. És akkor eszükbe jut megint, ahogy már egyszer az ingatlanadó. Ez a tutira beszedhető adó lesz a fejőstehén. Régen ha kellett pénz, akkor megemelték 40-ről 50-re az SZJA-t, aztán egy picivel több adó folyt be: a hülyék fizették, a többiek meg nem. De ezt nem lehet kikerülni! Egy módon igen: ha megszabadulsz a vagyonodtól. Ismerjük be, hogy mindig is ezt akarták: az ősiség eltörlésével elvették a nemesség vagyonát. De aztán nem sikerült olyan jól a munka, mert a parasztok foggal-körömmel ragaszkodtak hozzá. Úgyhogy kellett egy jó kis kommunizmus. Akkor vitték mindenkiét. A jól megválasztott értékű ingatlanadóval meg lehet szabadítani a polgárságot is a vagyonától. Nem fogják kihagyni.

Ötödik áldozat: a vagyonunk.

 

 

Nem akarom folytatni a sort. Mert lenne itt még sok minden: a családi adókedvezmények, a KATA, a KIVA, a gazdasági folyamatok (infláció, alapkamat), a határon túliak támogatása, az egyetemi képzésben büfészakok csökkentése (sajnos ez nem túl sikeres), a GDP-növekedés felzárkóztatása a szomszédos országok szintjére, a költségvetés rendbe tétele, a sport támogatása, a megyeszékhelyek bekötése a gyorsforgalmi úthálózatba stb. stb. Most azokra tértem ki inkább, amelyek nagyon fontosak, de nem annyira láthatóak. (A középmértékes büntetés fontosságával talán nincs mindenki annyira tisztában, mint amennyire fontos.) 

 

Most összegezzük magunkban az olvasottakat! A csúnyamészároslőrincezés és az egyéb marketingstratégiák érnek-e nekünk ennyit, mint a fent felsoroltak? Ha igen, akkor szavazzunk nyugodtan az LMP-re vagy Vonára.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1113529245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása