A jóléti társadalom végéről
2019. február 27. írta: fofilozofus

A jóléti társadalom végéről

Olvassuk el először ezt:

Csatornafedőbe szorult a kövér német patkány, kilencen szabadították ki

Itt már írtam az állatvédőkről részletesen(Állat védők), de ez most új minőséget jelent.

Egy egészséges társadalomban lapáttal agyonütik a fertőzést terjesztő, mindent elpusztító patkányokat, de nem, ők megmentik. Horgoljatok neki cuki mellényt is hideg ellen, bazdmeg!

Arra lennék kíváncsi, hogy a kiszabadulása után mondjuk én egy puskával lelövöm, akkor mi történt volna? Állatkínzásért feljelentenek? De akkor a vadászokat is? Nem tudom a választ, a német jogrendet meg még kevésbé ismerem, mint a magyart, de ha szigorúan vesszük a törvényeket, akkor vélhetően nem büntethetnének meg ebben  az esetben. Ez azért lett volna jó, mert bemutatta volna a cselekedetük tökéletes ÉRTELMETLENSÉGÉT. Kóbor kutyákra költeni is baromság a pénzt, de ezt nehezebb szemléltetni, mint ebben az esetben. Ezeknek a szerencsétleneknek tényleg fontosabb az állat, mint az emberélet. Vissza kellene térni az állítólag hihetetlenül okos fehér embernek a természethez egy kicsit, mert kezd kiderülni, hogy okos, okos, de annyira azért nem, mert közben kihal. Ha elfogadjuk a nagy francia tömegmészárlás alaptételét, azaz az embernek az Istent le kell cserélni a "rációra", akkor megállapíthatjuk, hogy sikerült, de az a ráció valahogy szarabb lett, mint előtte az Isten volt. Mert mióta az kormányoz, teljesen elhülyültünk.

 

A következő fogalmazódott meg bennem:

Az emberiség története (és az elődeié) az éhezésről, a küzdelemről szólt százezer évekig. Az utóbbi időszak jóléte (mondjuk 45 után a szerencsésebbik felén Európának) evolúciósan roppant rövidnek tekinthető, azaz elhanyagolható. Egyszerűen az a helyzet, hogy az embernek van elég jó biológiai programja az éhezésre, fázásra, munkára, küzdelemre, de semmilyen ötlete sincs a JÓLÉTRE. Ezért van az, hogy a Római Birodalom meg az euroatlanti konglomerátum a saját élvezetébe fullad(t) bele. Éhínség ellen gyűjtjük a zsírpárnánkat, de azt már nem tudjuk kiszűrni, hogy a saját zsírunktól szívinfarktust kapjunk. Mert erre a "tudásra" sosem volt szükségünk. Tartós jólétre lenne szükség (mondjuk olyan 2-3 ezer évre) ahhoz, hogy a valamilyen szinten kialakuljanak ezek a képességeink, de ahogy szétnézek a világban, ennyi időnk nem lesz. :-)

 

Búcsúzóul egy videó egy patkánykezelési tréningről. :-)

 

https://youtu.be/k7qAIwysavo?t=255

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2314656933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.02.27. 11:20:12

Miközben New York-ban meg ünneplik, hogy a kisbabát akár születésekor is meg lehet ölni. Az ész megáll.
süti beállítások módosítása