Klasszikus magyargyalázás
2019. december 18. írta: fofilozofus

Klasszikus magyargyalázás

Az index nagy haldoklásában előbányászott egy 2014-es cikket, ami akkoriban elkerülte a figyelmemet. Pedig kár lett volna kihagyni. Régóta hallom ezeket a toposzokat, mindig is tudtam, hogy magyarellenes propaganda, de ilyen jól összeszedve nem volt meg. Úgyhogy köszönjük, mert feledésbe ment volna ez az érték. A magyargyalázás felső foka. És közben gyakorlatilag minden sora csúsztatás (Ne szépítsünk, a csúsztatás is hazugság, csak nem a szemenszedett fajtából, hanem mikor elfogadható tényeket egymás mellé teszel, csak egy picit úgy kevered a lapokat, hogy a végeredmény mégiscsak hazugság legyen.).

Próbáljuk meg először végigolvasni!

 

https://index.hu/tudomany/tortenelem/2014/12/18/nyanyakkal_foglaltuk_vissza_a_felvideket/

 

Megkísérlek szinte soronként megjegyzést fűzni hozzá, annyira idegesítő az egész. 

"az 1945-ig tartó felvidéki magyar idők azonban nem csak erről szóltak, tele voltak csalódással, érdekharccal és a helyiek politikai kihasználásával is." -- fujj, kretén magyarok. Ezek ilyenek. Persze az okos románoknál, cseheknél ilyen elő sem fordult, mikor magyar területeket kaptak ajándékba. (Azért az, hogy megharcoltak érte, erős túlzás lenne.) Az angolok, amerikaiak sosem éltek ilyen eszközzel. Ott a születésénél fogva senki sincs előnyben!

"A revíziós éveknek ezt az elfeledett oldalát mutatja be Simon Attila. " -- hiánypótló mű! Már nagyon hiányzott, hogy igazán kiegyensúlyuzott dolgokat lehessen megtudni. Minden apróság fontos, amit ezek a magyarok elkövettek, semmit sem szabad kihagyni!

" A rimaszombati születésű történész új könyve fontos kísérlet a magyar–szlovák viszony egyik tabusított kérdésének átbeszélésére." -- Mit sugall ez a mondat? Ugye vannak itt tabusított kérdések. Ez itt az egyik. Majd egyszer más kérdések is napirendre kerülnek persze, sosem fognak elsikkadni a másik oldal hibái sem, de most erről kell beszélni, az majd később jön. Ajánlom Cseres Tibor példáját: ő megírta a magyar újvidéki vérengzést (amit persze inkább német volt, mint magyar), és azt várta, hogy majd a szerbek is megírják a magukét. Lószart, mama! A végén fogta, és neki kellett megírnia azt is. Hiába várjuk a magukba nézést, sosem fognak ilyet tenni. Nálunk viszont minden nap követelik az objektív múlttal szembenézést az idegenszívű történészeink. 

"Bár az országváltást valódi felszabadulásként élték meg az akkoriak, „ez a hat év a be nem vált remények időszaka volt” – írja." Újfent, a magyarok nem képesek semmi jóra, egy szerencsétlen nép. Sokszor el kell mondani, csak akkor rögzül igazán.

"Irreális lett volna egyedül, katonailag szembeszállni a kisantanttal, a csehszlovák hadsereg önmagában is jóval erősebb volt a miénknél. Tartós revízióra csak nemzetközi jóváhagyással volt esély" -- ez igaz, de mint látjuk, a másik oldal sem a maga katonai ereje miatt tett szert hazánk nagy részére, ők is csak nemzetközi jóváhagyással tudták megtartani.

Kedvenc kép: "Magyarország és a kisantant haderőinek mérete és felszereltsége az 1920-as években." Egy árva katonácska áll a kis haza képén, mellette 16 katonaalak a kisantant országokén. És nekik tank is van rajzolva. Ez is egy jó kis csúsztatás, mert aki nem nagyon van képben, az azt fogja leszűrni, hogy ezeknek a béna magyarok még tankra sem tellett. Mi tudjuk, hogy a békeszerződések nem tették lehetővé. 

"A bécsi döntés maximum pár tíz kilométerrel tolta arrébb a határt, a legtöbb helyen nagyjából a tényleges nyelvhatárnak megfelelően, de azért a hozzánk visszakerült népesség közel negyede így is szlovák volt. " -- most szégyenkezni kéne, mekkora igazságtalanságot tettünk, Istenem!!! (Kezdem magam felhúzni.)

Akkor itt tegyünk is fel mindjárt egy kérdést? Az az igazságos, hogy egy ország területét azoknak adjuk, akik ott laknak? Akkor mindjárt meg lehetne alakítani Kurdisztánt, Palesztina önálló ország lehetne, és ugye a Donyeck-medencét is Oroszországhoz kellene csatolni, kaliforniát meg Mexikóhoz (vissza). Litvániának a felét Oroszországhoz. De vannak más szempontok is. Pl. egy ország egysége, ami a történelem folyamán kialakult. Azért mert Erdély területén románok éltek, igazságos volt Romániához csatolni? Kétlem. Az igazságos az lett volna, ha marad Magyarország. Egyébként persze az igazságot nem tudjuk úgy definiálni, hogy Trianont igazságosnak hozzuk ki. Úgyhogy a visszacsatolásnál nem szégyenkezm, mert a visszacsatolt népesség negyede tót volt, az biztos. 

"A szlovákok az egyértelműen magyar régiókról elég könnyen lemondtak, felháborodást a nagyobb szlovák lakosságú területek, Losonc környéke és főleg a mindkét nemzet tudatában sajátnak és szimbolikusnak elkönyvelt Kassa elvesztése váltott ki." -- adjatok zsebkendőt, hadd töröljem le a könnyeimet. Biztos ők is így siratták, hogy színmagyar területek kerültek hozzájuk.

(Úristen, még csak a negyedénél tartunk.)

"Minden drága, vissza Prága! A folklór szerint a bevonulás után ez a jelszó is elhangzott magyar szájból." -- nyilván bármelyik részeg katona szájából elhangzottakat a magyar kormány hivatalos törekvésének kell tekinteni, és minden történelemkönybe bele kell tenni mint fontos tudnivalót. De természetesen ezek a telhetetlen magyaroknak minden kellene. 

" a honvédség biciklis előőrsei, ócska páncélosai láthatóan gyengébbek voltak a távozó csehek egységeinél"

Na, ezt vártam már. Ez valami népi folklór lehet, mert ezt már hallottam filmfelvételen is (persze a kommunizmusban gyártották a filmet.) Ezt sokszor kell ismételgetni. Először is simán lehet, hiszen, mint tudjuk, nekünk megtiltották a fegyverkezést évtizedekig. De a szovjet hadsereg fegyvereiről is biztos lehetett volna így nyilatkozni akkoriban egy filmfelvételen. Mert itt sem az igazság a lényeg, hanem a lejáratás sulykolása.

" Pár nap múlva aztán megérkeztek a magyarországi „úrinők”. Ők azok a tiszt- és politikusfeleségek voltak, akik tömegesen vásárolták fel a magyarnál jobb és olcsóbb helyi iparcikkeket, méretet nem nézve vittek ruhát és cipőt, ürítették ki az edényboltokat." -- természetesen ezek az "úri" világ kisszerű emberei voltak. Pl. zsidók sosem mentek volna oda olcsón felvásárolni semmit sem. Úri Magyarország stb. Ismert Kádár-klisék. És az osztrákok sem jönnek hozzánk olcsón fogat csináltatni, mert ők úriemberek hozzánk képest. Mi ilyen kisstílű nép vagyunk.

"A magyarok többsége gazdaságilag nem járt jól az országcserével."

Ez a másik büdös liberális, kommunista toposz: az országban csak egy számít, hogy jól jársz-e. Ha nem, akkor inkább csehszlovák leszel. Mert az megéri. Akinek nincs nemzete, azt elhiszem, hogy így gondolkodik. Legalább elárulják magukat.

"az átkerült vidékek csehszlovákból magyar periféria lettek." -azért ezt jó a negatív tulajdonságok közé sorolni: nem lett jobb, tehát szar volt a határmódosítás.

"A VEZETŐ TISZTSÉGEKBEN AZONBAN MEGJELENTEK A BUDAPESTI EJTŐERNYŐSÖK, AZ „ANYAIAK”."

Mert a csehek a bevonulásakor nem ez történt, ugye? A szlovákok sokat panaszkodtak a 20-as években, hogy kiszorítják őket a Prágából jöttek. Ez természetes folyamat. 

"de lejjebb is az volt az alapelv, hogy az állam kenyerét csak az eheti, aki teljesen lojális az új hatalomhoz" -botrányos, tót partizánokat kellett volna alkalmazniuk.

"Igazolóbizottságok alakultak, hogy felmérjék, ki léphet állami szolgálatba, és bagatell ügyek miatt is elutasították azokat, akiket a „magyar állameszme és államhűség” szempontjából kifogásolhatónak találtak. " -- most ugye a II. vh. utáni Benes-dekrétumokról ír, meg a budapesti népbíróságokról. Németországban bezzeg nem kellett igazolni semmit 45 után, és kisszerű indokokkal nem utasítottak el senkit. Már megint hülyének néznek, és olyat kérnek számon, ami soha, sehol nem létezett. (Anyátok.)

"Az igazolások a feljelentések besúgórendszerekre jellemző hullámát indították el" - ua., mit fent.

(Itt tényleg minden mondatot idéznem kell, annyira közhelyes, megvan minden, amit rólunk vetítenek magunknak.)

"1938 után a közigazgatásból, vasúttól eltávolították a szlovákok nagy részét, de igazán keményen a csehszlovák időkben betelepített cseh „kolonisták” ellen léptek fel. Nekik csak napjaik voltak a távozásra, a történelmi igazságtétel és személyes bosszú mellett a vagyonuk megszerzése is sokakat motivált."

Még egy újdonság, ami soha sehol nem történt meg, kivéve a gaz magyarok alatt. Pl. a Benes-dekrétumoknál a jó tót atyafiaknak egyáltalán nem fájt a foguk a kitelepített magyarok vagyonára.

" de felsőbb szinten is történt sok méltánytalanság: kényszerrel magyarosítottak szlovák iskolákat ott is, ahol az etnikai arányok ezt egyáltalán nem indokolták." -magyar sajátosság, sehol nem volt, és nincs is ilyen. Pl. Franciaországban szabadon bárki lehet korzikai.

"de azért voltak ennek az államszervezetnek előnyei is. Fejlettebb szociális rendszer, általános és titkos választójog, viszonylag liberális nyelvtörvény – a magyarnál demokratikusabb volt a két háború közötti csehszlovák világ." -- hányszor hallottam már ezt! Jó lenne, ha konkrétumokkal is alátámasztanák. Pl. itthon is akkoriban vezették be a TB elődjét. A fantasztikus választójogról meg olyasmi emlékeim vanak, mintha az összes cseh párt koalícióban kormányzott volna végig, mert különben a németek lettek volna többségben a parlamentben. :-)))))) Micsoda demoktarikus ország! 

"A fiatalabbaknak így hát tényleg kultúrsokkot jelentett a revízió után megismert magyarországi atmoszféra, a Horthy-társadalom számukra idejétmúlt, urizáló, kultúrfölényt hajtogató kurzusa, a „neobarokk” társadalom kellékei. Csupa méltóságos uram, kérlek alássan; a rangkülönbségeket megalázóan éreztető magyar hivatalnokokhoz képest a csehszlovák bürokrácia utólag modernnek, a kisemberrel szemben is előzékenynek tűnt." --biztos, hogy akrom én ezt? Ihatnék egy sört is ahelyett, hogy kommunista-liberális magyarellenes propagandát olvasgatok. B meg a r, j k tokat!

"amikor a visszacsatolás után a reflexből fiamozó „anyás” katonatiszt felpofozta az öntudatos helyi magyar taxisofőrt, mert az vissza merte tegezni az új urat." - de gyönyörű történet. Csak nem valami marxista műhelyben készült. Ha sokszor elmondják, akkor nyilván igaz.

Akkor figyeljetek egy kicsit, ti rohadékok:

1848-ban közel s távol a magyar nemesség volt az, aki az élére állt a polgári haladásnak. Megszavazta a jobbágyság és a saját adómentességének eltörlését! (Ma vajon a magyar nyugdíjasok megszavaznák, hogy adóköteles lesz a nyugdíjuk???)

Miközben az osztrákok, románok és a többi elmaradott nép csak ámulva leste. Ezt a folyamatot törte meg  az orosz-osztrák hadsereg, és visszahozta a feudalizmust egy időre. Tényleg volt úri világ itthon, de nem annyira, mint azt ti marketingelitek. És ha nem lett volna Trianon, sokkal gyorsabban is oldódott volna.

"A Bat'a cipő egyébként is szimbólum lett, a minőségibb cseh ipar és a sokak számára elérhető szerény jólét jelképe, ".

Akkor egy kicsit fogalmazzuk át a mondatot:"A Bat'a cipő egyébként is szimbólum lett, a minőségibb német ipar és a sokak számára elérhető szerény jólét jelképe, " Ne legyen illúziónk, a cseh ipar azért volt fejlett, mert német volt.

(Egyszer majd kikeresem azt a statisztikát, miszerint a magyar fejlettség az Anschlussra elérte az osztrák szint 98%-át. Ennyit az elmaradott úri-Magyarországról.)

"A Magyar évek a Felvidéken, 1938–1945 most Szlovákiában is segíthet tovább oldani a nemzeti tabukat."

Hazugok vagytok. Ez a könyv nem a tabukat oldja, hanem simán csak a magyarokat ócsárolja.

"mert a határon túli magyarokat a jó szándékú patronálás mellett öntudatlanul is lenéző és keményen felhasználó, valóságukról csak nagyon szelektíven tudomást vevő, gyarmatosító nemzetpolitika ma is meghatározó."

Ez elég világos mondat: a magyarországiak ne szóljanak bele abba, hogy ha az ottaniak el akarnak szlovákosodni. Akkor hagyják.

 

Összefoglaló

Sajnos tényleg igaz az, amit az elején írtam, hogy minden egyes sorába bele lehet kötni, mindegyik mocskos propaganda és hazugság. Hozza a szokásosat, amit még az átkosban kezdtek sulykolni. A legszomorúbb az egészben, hogy ezt a könyvet egy szlovákiai magyar szerző írta. Két lehetőség van: hasznos hülye a szlovák oldalon, vagy csak simán tót ügynök. Ugyanis nehogy azt képzeljük, hogy az objektív történelemszemlélet létezik. Ami az osztrákoknak törvénytelen lázadás volt, az nekünk szabadságharc. És mindkettőnknek igaza van. Ugyanis a történelem (mint tudomány) nagy haszna az, hogy megerősítse, összehozza a nemzetet. Hazugság? Ki a fenét érdekel? Ha a hamis mítoszokkal csak tíz felvidéki magyart lehet megtéveszteni, hogy Szlovákia hatalmas történelmű, hagyományú ország, a magyarok pedig alacsonyabb kulturájúak, és így az erősebbhez húzás elve miatt elszlovákosodnak, már akkor megérte hazudozni. A nemzetek között harc van. Azért mert nem szólnak minden nap az ágyúk, még ez igaz. Igen, pontosan ezért építenek mítoszokat, mert tudják, hogy az átlagember az erősebbhez, hatalmasabbhoz húz. És ezt be lehet váltani aprópénzre. (Ja, a magyar nótát is simán szlovák zenének tudják be, csak szólok.)

Nekünk nem kellene hazudnunk, elég lenne az igazságot elmondani hazánk történelméről, nagy tetteiről. Ja, és meg kellene nyerni a focimeccseket. És akkor lenne esélyünk megtartani a külföldi magyar fiatalokat. (És az itthoniakat is). Egyszerűen menőnek kell lenni. Ennek az eszköze manapság viszont a film.

Ami viszont film terén van nálunk az a botrány kategóriájába tartozik. De arról máskor...

 

Horthy Miklós Kassán szlovákul beszél a néphez

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9615357776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungryhorse 2019.12.20. 22:19:52

9 évnyi "polgári" "nemzeti" "keresztény" qrmányzás után ahová nézünk, mindenhol ez a marxista mocsok köszön vissza.
A "nemzeti" filmaalap holofilmalapkán működik, jutalmazottjai kényszeresen gyalázzák a magyarokat, akiknek a pénzén élősködnek.
Színházak detto.
"Híres" zenészeik, élükön a kedves fischerrel detto.
Appeltől örökölt örökös popzenészeink detto.
Az ELTE, Színművészeti detto.
Könyvkiadás, "európai íróink" detto.

De a pénz ömlött és ömlik hozzájuk, mintha mi sem történt volna.
De miért is?

Elgondolkodva mindezeken úgy vélem, nagy átverés alanyai vagyunk ismét.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2019.12.23. 14:17:38

@Hungryhorse: Teljesen egyetlrtek. Annyi mentséet találok csupán, hogy ezt a szintet a legnehezebb megváltoztatni, évtizedek kellenek hozzá. Nem mintha látnám, hogy elindult voln a folyamat. Talán a történelemkönyveket mostanában pozitívabban írnák. Nem véletlenül kellett államosítani a tankönyvgyártást. Nem volt szép dolog, de most is azt írnának, amit akarnak.

Pl, 45 után sokáig nem tudtak a komminusták mozdulni, az ideológiájukat nyomatni, mert a régi világ akadályozta. Vélhetőleg így működik a világ, hogy nehéz megváltoztatni. Nekik is csak úgy sikerült, hogy ott volt mögöttük a szovjet hadsereg, és vérrel törölték el a régit. Most ez nem járható út, tehát sokkal nehezebb lesz.
süti beállítások módosítása