Az antiszemitizmus természetes jelenség
2023. október 21. írta: fofilozofus

Az antiszemitizmus természetes jelenség

Itt cikáznak az agyamban a jobbnál jobb témák, én meg a sok elfoglaltságom miatt nem írok semmit. Ez így lesz még egy ideig sajnos, de néha azért megragadom a billentyűzetet.

Akkor most egy olyan téma, amire sokan felkapják a fejüket, hogy ez antiszemita téma lesz. Pedig nem. Csak sima, hideg racionális megfontolás.

Két dologról fogok beszélni, és aztán majd a kettőből következik a mondanivaló.

 

1. Sokan tudják, hogy a társadalmak nem szeretik az idegent. A mai világban a halihúdvezérelt médiák azt harsogják, hogy ez borzasztó, multikulturálisan kell élni, mindenkit tisztelni kell (ez mondjuk így is van, de távolról), a sokszínűség fontos dolog, és ráadásul jó is, milyen finom az indiai konyha. Meg hasonlók. Ilyen hihetetlenül tudományos dolgokkal támasztják alá az elméletüket., Meg persze filmekkel, ahol megszólal a hegedű, és le kell törölnöd a könnyeidet, mikor kirekesztik a szegény mást (fekete, homoszexuális, zsidó stb., kivéve orosz). Az embereket érzelmekkel lehet megfogni meg persze sulykolással: az ember társas lény, a populáció 95%-a kisebb-nagyobb mértékben konformista, és az 5%-nak kell vezetnie. Ez a természetes kódolt arány a vezetők meg a vezetettek között. Nincs ezzel baj, csak a konformizmus úgy működik, hogy az emberek figyelik, hogy mi a "divat", mit kell gondolni. Ha ezt közvetlen dróttal bekötjük Halihúdba, akkor ők fogják megmondani, hogy nekünk mit kell gondolnunk a világról.

Az én állításom azonban az ellenkezője: a társadalmak utálják a másságot, ha lehet, elnyomják azt. Vélhetően ez azért természetes, mert hasznos, azaz jó. Egyrészt idegenek ismeretlen eredetű betegségeket hozhatnak a közösségbe, másrészt ők maguk is ismeretlenek, ezért nem tudjuk, hogy mit fognak okozni 30-50 év múlva. Régen tudták a faluban, hogy a lányomat nem adom X-hez, mert a az apja meg a nagyapja iszákos volt, és verni fogja a lányomat. De egy idegenről nem tudjuk a történetét, nem tudjuk, mit fog okozni hosszabb távon. Sok példát tudnék mondani az iskolából, munkahelyekről, hogy a tanítónéni ki volt akadva, hogy miért kell mindig magyarázkodni, ennek a hülyegyereknek miért nem jó, ami mindenki másnak. Meg a főnök lesöpri a javaslatodat, mert alkalmazkodni kell, nem kell az egyénieskedés. De a legjobb Magyarország helyzete az EU-ban: miért nem jó ez a hülye magyaroknak, mikor MINDENKI így gondolja? De lehet a megszokás is ok: akármilyen jó töltött káposztát is készít anyósom, nem eszem meg, mert ezek a hülye erdélyi fűszerek vannak benne, és eleve zsíros, és még káposzta is kevés benne, csak ez a sok hús.

Végül is mindegy az ok, ha évezredek óta így van, akkor annak alapos oka van.

Az emberi alaptulajdonságok megváltoztatására törekvő politika tévút, sokszor tragikusan az. Anyukám mesélte, hogy az átkosban diplomázott, és akkor természetesen foximaxit is kellett tanulnia (marxizmus-leninizmus nevű ostobaság népszerű neve). Elmagyarázta az oktató, hogy majd milyen kibtt jó lesz a kommunizmus, mindenki annyit kap, amennyit szeretne, de közben mindenki dolgozik rendesen. Népmesének jó lenne (terülj, terülj, asztalkám, mindent járó malmocska :-) ), de ezek komolyan gondolták (biztos??). És megkérdezte egy tanuló, hogy de miért ne akarna ő 5 pulóvert, miért csak kettőt? Mire a válasz az volt, hogy az ember akkorra majd megváltozik, magasabb tudatú lesz, és majd nem akar ilyet. :-))))))))))))))))

Az ember alapvető tulajdonságai nem fognak megváltozni. Pont. Aki ezt nem érti meg, az meg hülye vagy álmodozó. Majd egyszer génszerkesztéssel talán engedelmes rabszolgákat lehet nevelni. Soros és haverjai biztos gerjednének erre, de addig be kell érniük ezzel a fafejű emberrel. Csak hogy megvilágítsam, vegyük a hihetetlenül szabadelvű, a szabadságot mindennél fontosabbnak tartó :-) liberálisokat, mondjuk New Yorkban. És betelepítenék oda 50 millió muszlimot. Aki megmondanák, hogy a nők szülésre valók. A Szex és New Yorkot betiltanák és bezárnák a kocsmákat. Mert nekik ez a mi társadalmunk a zavaró. Nekik a nőink kurvák, a férfiak meg állatok, akik disznóhúst zabálnak meg isznak. Vagy vegyük Libanont, amit a kelet Svájcának neveztek addig, amíg az Izrael által elüldözött palesztinok be nem mentek. Akkor felborult az erőegyensúly, oszt lett egy jó kis 17 évig tartó polgárháború jelentéktelen számú :-) halálos áldozattal. Javaslom a Kelet az kelet c. filmet, ami elsőre vicces film. Arról szól, hogy Angliában egy angol nő hozzáment egy pakisztáni férfihoz. Tényleg sokat nevetünk, de visszagondolva, ebben a helyzetben mindenkinek rossz: a nőnek, a férfinak, a gyerekeknek, a rokonoknak. A saját kultúrában az a jó, hogy kiszámítható. Tudod, hogy meddig mehetsz el, és miért veszik elő a kést. Ezért van az, ha magas kamatot szed a zsidó, akkor rohadt állat, mert te szerinted ez erkölcstelen, neki meg ez a világ legtermészetesebb dolga.

A lényeg tehát, hogy MINDENKI UTÁLJA A MÁSIK KULTÚRÁT., ha tehetné, nem élne benne, legfeljebb elviseli, mert kell. És ez a természet rendje.

2. Izrael megalakulásakor nagy viták voltak, hogy kell-e a zsidóknak saját állam. Ezek belső viták voltak, azaz ők maguk sem tudták pontosan ezt. Ma egyelőre eldőltnek tűnik a kérdés, de most is vannak csoportok, akik ezt vitatják. (Amilyen instabil területen élnek, van valószínűsége, hogy az USA meggyengülése után a szomszédaik elkergetik őket. És akkor finoman fogalmaztam. Sosem jó vitatott területen élni. Előbb-utóbb a vitatók meg fogják ostromolni. Ha Erdélyre, Délvidékre, Donbasszra stb. gondolunk, végül mindig így lett.) A lényeg, hogy évezredekig olyan életformát éltek, ami azzal járt, hogy más államok területén éltek. Vagy kényszerből vagy hasznosságból.

Ha ezt a két előző pontot összeadjuk, akkor világosan kirajzolódik, hogy az antiszemitizmusban nincsen semmi különleges. Nincs valamiféle külön zsidóellenes vér az emberekben. A különleges maguk a zsidók helyzete, hogy másokkal közösen élnek. A lélekszám persze itt is számít. Ha az erdélyi magyarok szép lassan kihalnak vagy beolvadnak a románságba, lehet viszonylag fájdalommentesen együtt élni. De mondjuk egy palesztin kisebbség, ami exponenciálisan szaporodik, kiváltja az izraeliek haragját. Jó példa pont a zsidóság helyzete Magyarországon. Nem nagyon tudok olyan tömeges pogromokról, mint ami a cári birodalom területén volt. Azonban az 1800-as évek vége felé tömeges betelepülés történt Magyarországra. Ez pár évtized múlva elhozta az antiszemitizmus feléledését is. Ha sok szuahéli lett volna Németországban, akkor Hitler őket támadta volna meg, ha meg sok azeri Magyarországon, akkor meg azokat utálnánk.

Szót kell még ejtenünk a zsidók ellen felhozott vádakról. Mindenki ismeri őket, hogy elfoglalják a szellemi élet pozícióit, keresztény szűzlányok vérét áldozzák fel (Tiszaeszlár)  stb. stb. De ezek nem lényeges dolgok, mert következmények. Azért mondják ezeket, mert utálják az emberek az idegen viselkedést. És akkor mindent lehet mondani meg annak az ellenkezőjét is.

Összefoglalóul a tanulság az, hogy lehetőleg ne éljenek az országodban nagy számban kisebbségek, mert előbb-utóbb nagy baj lesz belőle. Persze ezt álom elvárni. Ez lenne a jó, de a világ mindig mozgásban van. Az egyik helyen alig születnek gyerekek, a másikon nem tudod hova tenni őket. Ilyenkor pedig oda fognak menni, ahol nincs ember. Vagy maguktól, de a jellemzőbb, hogy a tőkések, nagyurak fogják őket importálni. Gondoljunk csak a jobbágyínségre Erdélyben, mikor a magyar urak panaszkodtak, hogy nincs munkáskéz (a magyarok tömegesen a jól termő Alföldre költöztek a török kiűzése után. Volt olyan falu, ami egy nap alatt pakolt fel, másnap már nem találták őket). Lett, hoztak románokat. A lényeg, hogy az együttélés okozza a bajt, ezt kell kiküszöbölni, ha lehet. Természetesen nem erőszakos megoldásokra gondolok. Ha pl. be sem engeded az országodba tömegesen az idegeneket, akkor később nem lesz belőle baj. 

Ha már itt tartunk, akkor befejezésül két érdekes gondolat.

1. Ha megkérdeznénk Magyarországon, hogy jöhessenek-e idegenek letelepedni, akkor nagy elutasítás lenne a válasz. Azonban nekem az a meglátásom, hogy ez az idős lakosság nagy aránya miatt van így. A fiatalokat annyira megdolgozta már Halihúd, hogy ők megszavaznák ezt a lépést.

2. Nem sok idegen lakik nálunk. De ez nem annak köszönhető, hogy mi milyen okos nép vagyunk, és látjuk előre, hogy baj lesz belőle. Egyszerűen a kommunizmus miatt SZEGÉNYEK voltunk és elnyomottak, senki sem akart ide jönni. De most már a világ 29. leggazdagabb országa vagyunk a 200-ból (nagyjábóli számok), és India meg Kína mögöttünk van. :-) És látjuk is a sok fejkendős nőt az utcán. Lányaim ismerősei között soknak van muszlim párja. (Egyébként hihetetlenül sokat szenvednek a vallási előírások miatt.) Nem marad ez így sokáig.

 

  

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3618239615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Billy Hill 2023.10.22. 01:04:27

Merész bejegyzés! Remélem lesz sok komment, érdemi vitatkozással oda-vissza!

Ubul80 2023.10.29. 13:18:54

Ha tetszik, ha nem, egyre kevésbé lehet különböző kultúrákról beszélni. A globalizmus terjed, és a gyerekeket egyre kevésbé a szülők nevelik. Idegenellenességről már aligha beszélhetünk. Ami nyugaton a feszültséget jelenleg okozza, egyrészt a közbiztonság hiánya, az "őslakosok" fizikailag érzik fenyegetve magukat a saját országukban, másrészt pedig zavarja őket hogy az egyre fogyó dolgozó rétegnek kell eltartania egyre több ingyenélőt. A németekben korábban persze volt idegenellenesség, ennek oka talán az hogy évszázadokon keresztül hozzájuk nem vándorolt be senki, ők terjeszkedtek. Úgy gondolom hogy a magyar emberekben sincs idegenelenesség, sőt korábban egyfajta naivítás volt jelen a bevándorlókkal szemben. Ha dolgozik rendesen, egy átlag magyar embernek nincsen és nem volt kifogása a sváb, horvát, vagy akár kínaival szemben, ha tisztességesen élt és dolgozott. Vagy ha furcsán is néztek rá, nem jobban mint egy magyar "gyüttmentre". A zsidóság helyzete speciális, vitatkoznék azzal hogy egy kategóriába sorolhatóak a többi néppel.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2023.11.01. 18:52:08

@Ubul80:
". A globalizmus terjed, és a gyerekeket egyre kevésbé a szülők nevelik. " -- abszolút igaz. A halihúdi drogos, pedofil, perverz állat filmrendezők és forgatókönyvírók nevelik a gyerekeinket a saját érdekeik mentén. Jól megszívtuk.

"Idegenellenességről már aligha beszélhetünk. "
Az idegenellenesség az emberi faj alaptulajdnsága (de még lehet, hogy az összes állaté is), így NEM LEHET eltüntetni. Ideig-óráig esetleg. Meg a felszínen, mert van, aki nem mer róla beszélni. Mikor pl. a Szovjetunióban, ha megkérdeztek valakit, hogy jó dolog-e a magántulajdon. Mindenki azt mondta, amit hallani akartak, egy része az embereknek el is hitte, hogy rossz. De eltelt kb. 2 év, és annyira tisztában volt vele mindenki, hogy a magántulajdon jó dolog, hogy ihaj. Ez is ilyen. El fog tűnni, mint a tavalyi hó. Azonban most sem így van, csak a nyugati világban, ami egyre kisebb része a teljes világnak. Iránban, Kínában, Indiában, Nigáriában, Szaúd-Arábiában, de még a nyugathoz tartozó Japánban sem gondolja senki, hogy jó dolog az idegenek jelenléte. Ne csak nyugatban gondolkozzunk!

Ubul80 2023.11.01. 19:45:49

@fofilozofus: Magyarországra gondoltam, akármi is az oka, én azt gondolom itthon nincsen, és a közelmúltban nem is volt jelentős idegenellenesség. Nyugaton sincsen. Eleve nehéz már definiálni is a nyugati világban hogy ki az idegen, kevert lakosság és az őslakosok identitásvesztése okán. A lakosság egyre nagyobb hányada él nagyvárosokban, melyek lakosságának jelentős része vidékről, vagy külföldről vándorolt oda. Japán talán speciális, mivel egyrészt sűrűn lakott sziget ahova nem sokan költöztek be, másrészt viszonylag zárkózott emberek. Indiában és Kínában azt gondolom hasonló keveredés megy végbe, mint a világ többi részén. Talán kicsit lassabban. Abban igazad van hogy korábban, zárt közösségekben egészen biztosan volt egyfajta szorosabb összetartás, de hogy mennyire voltak idegenellenesek, az a kultúrától és a vallástól is függött. Az állatvilágban más a helyzet. Ott egy kan egyed ha lát egy másik idegen kant, elzavarja vagy megöli, a nőstényt pedig megb...a. Nem csak a fajtársát, mondjuk a ló még a szamarat is. Falkában élve talán árnyaltabb a kép.

Glokta 2024.01.03. 18:22:50

Szerintem a történelmi antiszemitizmus mértéke eléggé különleges azért a zsidóság alacsony lélekszámát tekintve, bár ez inkább azért van, mert ők 1) sokan őket tették felelőssé Krisztus haláláért, 2) a történelem nagy részében "közvetitő kisebbség" (middlemen minority) voltak, kereskedőként, uzsorásként stb. dolgozva.
Ezek a csoportok azok, akikre a legkönnyebb a felelősséget háritani a politikai elitnek (akkoriban arisztokrácia), amikor a dolgok rosszra fordulnak.

A modern kori antiszemitizmus meg Izrael létéből fakad a muszlim államokban, és a zsidóság magas arányában a kommunizmus és később a liberalizmus/baloldal erőteljes támogatói közt Nyugaton.

Glokta 2024.01.03. 18:25:40

Az meg hogy a "multikulturalizmus jó dolog" nem csak agymosás.

Ez az ötlet Amerikából származik, és ott elég jól is sikerült asszimilálni az olasz, ir stb. bevándorlókat az akkori "bevándorlás-ellenesek" riogatásai ellenére és ma is pl. az ottani muszlim bevándorlók is jóval mérsékeltebbek és sikeresebben beilleszkednek a társadalomba, mint itten Európában.
süti beállítások módosítása