Investigation discovery
2020. május 01. írta: fofilozofus

Investigation discovery

Nem hittem volna, hogy létezik ilyen TV-csatorna, amíg be nem kötötték hozzánk is. OK, a tematikus csatornáké a jövő, de ez elképesztő.

Akinek nem lenne meg ez a hiánypótló adás, annak nagy vonalakban összefoglalnám, hogy miről van benne szó. Miért perverz és érdekes is egyszerre.

Szóval: ezen a csatornán álló nap, éjjel és nappal amerikai gyilkosságok utáni nyomozások dramatizált, de azért dokumentumjellegű feldolgozása megy. És nagyon ritkán ismétlődik egy-egy rész! Perverz, mert  ki az, aki álló nap ilyeneket néz, ez érdekli? Eleinte elég érdekesnek találtam, de egy idő után nyomasztó sok gonosz, buta embert, a sok sötétséget látni. Be kell vallanom, hogy a mozifilmek, sorozatok nem nagyon tudnak lekötni, mert látom mögöttük a dramaturg erőfeszítését, hogy minél "érdekesebb" fordulatosabb baromsággal traktáljon, nehogy elmenjek a képernyő elől. Kicsit olyan nekem, mint a bűvészkedés: azon dolgoznak, hogy minél kellemesebben verjenek át. Könnyen átlátok a szitán, és tényleg nem nagyon kötnek már le a fikciós filmek. Ezért keresem a dokumentum vagy dukumentumjellegű alkotásokat. Ezért is néztem meg pár, mondjuk úgy tíz-tizenöt részt összesen ezen a csatornán. Az hogy miért rossz és perverz, azt már leírtam, és érthető is. De vajon milyen érdekes tényeket tapasztalhat az ember közben? Ezeket szedtem össze.

 

1. létezik

Igen, már az is óriási döbbenetet okoz, hogy létezik ilyen. Ennyi embert érdekel, hogy mások hogyan ölik meg a családtagjaikat? A durva az, hogy magyar szinkronnal megy, azaz itthon is sokan nézhetik.

2. gonoszság

Igen, tudom, hogy nem az átlagemberről van benne szó, nem mindenki ilyen, de nagyon meglepő, hogy ha kevesekben is, de milyen mértékű gonoszság lehet egy-egy emberben. Pl. négy mostohagyerekét lövi agyon. De ne is menjünk bele, mert nagyon nyomasztó tud lenni az egész. Ezért nem érdemes sokat nézni ebből a szarból, mert depressziós leszel.

3. hülye gyilkosok

Látjuk a filmeket, amikben Sherlock Holmes kinyomozza a kifürkészhetetlen elméjű zseni gyilkos ötszörös áttétellel kivitelezett trükkjét. Hát a valóság nagyon nem ilyen. Az esetek többségében HIHETETLENÜL primitív emberek követnek el gyilkosságot. Mondjuk ilyeneken buknak le, hogy meggyilkoltatja a nő a szeretőjével a férjét, a rendőrök megnézik a telefonjában az SMS-eket, és benne van, hogy most megyek ölni stb. stb. Komolyan elképesztően primitív, buta figurák az elkövetők. Verekednek a kocsmában, és megszúrja, aztán KIBASZOTT szar alibiket talál ki, amibe kb. 5 perc alatt belezavarodik. Mondjuk jól van ez így. Nem véletlen, hogy a börtönökben a népesség IQ-szintje alacsonyabb a kint lévő átlaghoz képest.

4. hülye rendőrök

A hülye gyilkosoknál már csak a rendőrök hülyébbek. Persze tudom, hogy azok az érdekes esetek, amiket nem pár óra alatt lehet kinyomozni, ezért ilyenekkel találkozni itt főleg (bár van forró nyomos is). Ilyeneket képzeljünk el, mint pl. az előző pontban említettem, de a rendőr nem találja a telefont, ezért nem nézi meg az SMS-eket! Az is elképesztő, hogy gyilkossági ügyekben a sima seriff nyomoz!!! Hát nem csoda, hogy annyi a megoldatlan ügy. Mintha nálunk a körzeti elhízott nyomozna ilyen ügyekben. Köztiszteletben álló, tekintélyes - ilyen egy jó seriff. De mondjuk az ész nincs a listában. Nem egy film szólt arról, hogy egy új főnök jön a megye élére, és előveteti a régi ügyeket, és odaadja kivizsgálásra egy IGAZI nyomozónak, és csodák csodája, pár hónap alatt megvan a tettes. Gondolja valaki, hogy egy területi rendőrnek megvan a képessége ilyet kinyomozni? Volt olyan eset, hogy az új nyomozó csak simán elment egy másik államba és megkérdezte az egyik lehetséges elkövető (mosolygós anyuka) múltját, és kiderült, hogy a környezetében már ketten tűntek el. Az előző seriff erre képtelen volt.

 

 5. idióta, népbutító Halihúd

És akkor gyorsan vessük is össze a fenti rendőrképet a Halihúd által sugárzott képpel! A CSI-ban a levegőben kirajzolt 3D-s képektől kezdve, a roppant drága kísérletekig, amivel bebizonyítják, hogy nem akkor történhetett az eset. Igen, a filmeseknek az a feladatuk, hogy sokat keressenek érdekes történetekkel. Tkp. nem is ők az idióták, hanem azok, akik beveszik azt a sok baromságot, amit ott látnak. Említhetném a gyerekeim sok hülye osztálytársát, akik szerint USA tökéletes, csodálatos, a világok legjobbika. Lehet, hogy nem szar amerikai filmekből kellene tájékozódni a világot illetően. De ne feledjük, hogy ez kívánságnak ugyan jó, de a valóság az, hogy a történelmet és még sok mást a mai gyerekek inkább ezen primitív amerikai filmekből szedik, mint saját tanáraiktól. Biztos meggyőződésük, hogy az amerikai polgárháború a négerek felszabadításáért tört ki (gúnyos mosoly), az amerikaiak sokat gondolkodnak vészhelyzetben, ha civilek élete van veszélyben ( :-) ), és egyáltalán, a világon csak Amerika létezik. Egy apró bizonyítéka ennek, hogy a mai fiatalok az angolul nagybetűs szavakat simán, gondolkodás nélkül nagy betűvel írják: Május, Hétfő, Angol - csak hogy a legidegesítőbbeket soroljam. Ezzel azonban a saját országuk lakosait is jól átverik vagy csak simán nyugtatózva tartják. Mert az átlag amerikai is meg van győződve róla, hogy rohadt jó országban él, és a rendőrei supermanek, és náluk a világon a legjobb az egészségügy. Elgondolkodtató, hogy ott meg lehetne-e csinálni lincselés nélkül olyan filmeket, mint itthon, ahol a magyar rendőr a hülye szinonimája. A válasz az, hogy nem. (Jó kérdés, hogy nálunk meg miért igen?).

 6. lőfegyverrel könnyű ölni

Az is kiderül ezekből a történetekből, hogy míg késsel nagyon nehéz egy embert megölni, lőfegyverrel nagyon könnyű. Bináris, 0 vagy egy, meghúzom és nem él. Míg késnél közel kell menni, védekezik, sír, esetleg elgondolkoztat, de nem, itt csak meghúzod a ravaszt. A sok fegyverbuzi elárasztaná az országunkat fegyverrel az önvédelem jelszavával, de ne higgyünk nekik! Az önvédelemre tartott fegyverekkel több ártatlan halna meg évente, mint bűnöző. Erről megérné még részletesebben is írni.

7. irgalmatlanul súlyos büntetések

 Bíráltam már én is a nagyon enyhe magyar bírósági gyakorlatot. De ami itt megy, az elképesztő. Nálunk is repkednek az életfogytok szándékos, nyereségvágyból elkövetett emberölések után, de ott egészen piti dolgokért is az jár. És ez már a ló túlsó oldala. Mondjuk egy fiatalabb gyerek odasodródik egy agresszív nagyobbhoz, a nagyobb húzza meg a ravaszt, a fiatal szinte semmiben sem vesz részt, és mikor ráijesztenek a rendőrök, akkor mindent őszintén bevall, akkor ő "csak" 40 évet kap. Ilyenből nem egyet láttam, és eléggé felháborító volt számomra. Rablásért életfogyt, mikor nem is halt meg senki??? Mi van? Hol van itt az arányosság??

(Sokan nem ismerik azt az elvet, hogy nem szabad mindenért a legsúlyosabb büntetést kiszabni, mert akkor egyszerűen nem marad más hátra a bűnözőnek pl. menekülés közben, mint lőni. Ha nem lő, akkor is életfogytot kap, meg ha megöl öt rendőrt, akkor is. Ez hülyeség, már legalábbis magunkkal szemben kiszúrás.)

8. nyereségérdekeltség

Bár ez a pont nem közvetlenül a csatornán látható filmekből származik, de mindenképpen ide kívánkozik. Szóval az USÁ-ban a rendőrök által lefoglalt tárgyak ára árverezés után a rendőrök önsegélyező szervezetéhez kerül, és a börtönök többsége magánbörtön. Volt egy ismerősöm, akit a Gyurcsány-korszakban ellenőrzött a NAV. És mivel szarban volt a költségvetés, százalékos jutalmat kaptak az ellenőrök a felderített ügyek után. Gondolom, nem meglepő, hogy nem voltak sosem megértőék, minden apró szarba belekötöttek, és büntetek rendületlenül. Azokból az időkből a legjobb, amire emlékszem, hogy megbüntettek valakit, mert az adóbevallásban a címhez nem tüntette fel az irányítószámot, azaz érvénytelen a bevallás, azaz nem jár vissza az ÁFA (ami egyébként jelentős összeg volt, és visszajárt volna). Ebből per lett, de nem tudom a kimenetelét. (Az irányítószám véleményem szerint csak a postát segíti, nem a cím része, de egy hülye bíró gondolhatta bárhogy.) Szóval SOSEM szabad egy NORMÁLIS országban semmiféle közvetlen nyereségérdekeltséghez kötni a hatóságok munkáját. Vajon Amerikában van a hosszú büntetések és a magánbörtönök lobbira költött pénze között összefüggés? -- a kérdés költői. De mondjuk egy olyan országban, ahol az orvosok minden általuk felírt vizsgálatból százalékot kapnak, ki csodálkozna ilyeneken? És akkor nálunk szidják a hálapénzt, hogy korrupció. De mi legalább szégyelljük, de náluk ez a norma. Mondjuk közúti ellenőrzésen ittasan vezettél, akkor megy a kocsid árverésre, és megkapják a rendőrök az árát.

 

 

Szóval akinek van ilyen csatornája, az nézzen meg néhány részt, de sokat azért ne. Nagy tanulság, hogy mindenből lehet tanulni, még az ilyen bulvárjellegű csatonából is kinyerhetőek információmorzsák.

Csak nyitott szemmel kell járni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3615653022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása