A jogbiztonság aláásása: Egyenlő Bánásmód Hatóság
2021. szeptember 06. írta: fofilozofus

A jogbiztonság aláásása: Egyenlő Bánásmód Hatóság

Népbíróság. Nem tudom, mond-e ez a szó valamit a fiatalabb nemzedéknek? Ez volt az az intézmény a II. világháború után, aminek segítségével bárkit felakaszthattak pár irigy házmester és jó elvtárs segítségével.

Ártatlanság vélelme. Ó, a híres jogelv! Mennyit hallottuk! A mocskos gyilkosok képét nem lehet mutogatni a TV-ben, mert megillető őket a jog, hogy amíg nem mondja ki a bíróság őket bűnösnek, addig ártatlannak kell őket tekinteni. Adjatok egy zsebkendőt, hadd töröljem le a könnyeimet!

Akkor most kapaszkodjon mindenki, és nyissa ki az egyenlő bánásmódról rendelkező törvényt!

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0300125.tv

 

Aszondja bizonyítási eljárás, 19. paragrafus:

A bizonyítás szabályai

(1) Az egyenlő bánásmód követelményének megsértése miatt indított eljárásokban a jogsérelmet szenvedett félnek vagy a közérdekű igényérvényesítésre jogosultnak kell valószínűsítenie, hogy

a)  a jogsérelmet szenvedő személyt vagy csoportot hátrány érte vagy - közérdekű igényérvényesítés esetén - ennek közvetlen veszélye fenyeget, és

b) a jogsérelmet szenvedő személy vagy csoport a jogsértéskor - ténylegesen vagy az eljárás alá vont személy feltételezése szerint - rendelkezett a 8. §-ban meghatározott valamely tulajdonsággal.

(2)  Az (1) bekezdésben foglaltak valószínűsítése esetén a másik félnek kell azt bizonyítania, hogy

a) a jogsérelmet szenvedett fél vagy a közérdekű igényérvényesítésre jogosult által valószínűsített körülmények nem álltak fenn, vagy

b) az egyenlő bánásmód követelményét megtartotta, illetve az adott jogviszony tekintetében nem volt köteles megtartani.

 

Remélem, érthető: ha valaki "valószínűsíti" hogy őt hátrány érte, AKKOR a másiknak kell bizonyítania, hogy NEM!

Aztakurva.

Ha nem hallottam volna a rendszerváltás óta minden percben a liberális alapvetéseket, amelyeket tényként, megkérdőjelezhetetlen dogmaként szuggeráltak belénk, akkor most nem lepődnék meg. De baszki minden nap, minden csatornán ömlöttek a jogok, hogy nem lehet szerzett jogokat elvenni, az állam nem veheti el senkinek az életét, a jegybanknak nincs más feladata mint az infláció felett őrködni a kamatok változtatásával, és persze az egyik alapelv, az ártatlanság vélelme. (Kivéve hülyébb kormányszóvivők esetén, pl. Budai Bernadett, aki szerint Szilvásy Györgyöt is megilleti az ártatlanság védelme :-)))))))))))))))))))))))))) )

És akkor (emlékeim szerint EU-s kötelezésre) itt a magyar jogrendben az ártatlanság vélelmének totális telibe szarása!

Akkor hogy is van ez? Tisztázzuk! Tehát vannak a nagy, kőbe vésett, megingathatatlan liberális alapelvek, ami nélkül nem modern demokrácia egy ország. Kivéve, ha liberálisok vagyunk, és nekünk valamiért nagyon fontos az ellenkezője, mert akkor lehet. Értem.

Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, itt egy megtörtént eset a magyar egészségügyből:

 http://index.hu/belfold/2017/02/04/ti_ciganyok_ugyis_csak_a_penzert_szultok/ 

 (Egyébként ez volt a hatóság honlapjának utolsó ügye is, amivel mutogatták, hogy miért fontosak ők. De közben megszűnt a honlap, így csak az indexes cikket tudom megmutatni, de abban is pontosan ugyanaz van, mint a honlapjukon volt).

Röviden: 1 darab, azaz egy darab nő állította tanúk nélkül, hogy őt lecigányozta az orvos szülés közben és csúnyán beszélt vele. Az ügyészség elhajtotta, de a roma önkormányzat tanácsára az EBH-hoz fordult, ahol elítélték a kórházat rasszizmusért. Igaz, hogy ők öten voltak, de az mindegy. Mint az iszlám jogban, ahol egy férfi szava két nőével ér fel. Egy szavahihető cigány nő szava meg öt magyaréval. Hisz ők hazudnak biztosan, és különben is bizonyítsák be, hogy nem!

Na mármost kérem szépen, ez a jogállamiság igazi sárba tiprása, megcsúfolása. A jóhiszemű polgár, aki bízik a rendben, egyszer csak arra lesz figyelmes, hogy szép lassan kihúzzák alóla a talajt. Az ország, amit épít, nem neki készül, hanem a fontosabb embereknek. Neki joga van elmenni minden nap munkába és keményen dolgozni. A többibe meg ne pofázzon bele, azt jobban tudják Brüsszelben!

Azért ne hagyjuk veszni a gyöngyszemeket az ítéletből:

"Az EBH a napokban közzétett határozatának indoklásában kitér rá, hogy a panaszost a külső szemlélő romaként azonosítja"

:-))) Eddig azt mondták, hogy nincs ilyen, nem lehet megmondani valakiről, hogy ő milyen származású, azt ő dönti el. De persze ha a liberálisoknak hasznos, akkor szemmel láthatóan cigány lesz valaki egyből.

"az EBH-hoz is csak két hónappal később fordult." -- addig tépelődött. Vagy a jogvédő ügyvédek akkor értek rá. Mikor a mai amerikai metoo világban valaki rádöbben, hogy 50 éve megerőszakolták. :-))

 

Akkor vonjunk le pár tanulságot az ügyből!

1. Az eddig hallott liberális dogmákhoz is így kell viszonyulni. Nincsenek kikezdhetetlen szabályok. Minden nap hallottuk, hogy nem fér bele az európai jogállamiságba a halálbüntetés. Vagy igen. És a többi "kőbe vésett" elv is ennyit ér. Persze, a nemzeti bank nem nyomtathat pénzt, csak megveheti korlátlanul az államok által kibocsájtott kötvényeket. :-)))))) Mikor kellett, akkor az EKB is ehhez az eszközhöz nyúlt.

 

2. Van egy mondás, hogy onnan tudod meg, hogy ki uralkodik valójában, hogy kit nem szabad bírálni. Régen Ferenc Jóskát meg a pápát. És a sok hülye elhiszi, hogy Orbán Viktor uralkodik. Akkor nézzük meg, hogy kinek a pofáját nem volt szabad kiplakátolni, és úgy általában mit nem szabad bírálni? Na az uralkodik! És ugye megtudjuk, hogy az uralkodóknak mi fontos. Mert értem én, hogy az egyenlő bánásmód fontos érték. De miért is? Mert ha nem fordítanánk rá kellő hangsúlyt, akkor rossz lenne egy kisebbségnek az országban. És? Ez akkora nagy baj? Ja, nem, folytatják a libsik, de az még neked is rossz lesz, mert akkor kisebb lesz az országodban a GDP, hiszen jóravaló emberek csak azért nem dolgozhatnak, mert más a származásuk. Aha, és kiszámolta valaki, hogy az így minket ért hátrány hogyan viszonyul a nyereséghez? Nem. Szóval kiderült, hogy az uralkodó osztálynak (az európai sajtó tulajdonosai) mi a kiemelten fontos. Mert ugye sokféle probléma van az életben. Ami fontos, arra lehetne hatóságot alapítani. Itt van pl. mindjárt a nyugalom. Ha a szomszédod hangosan flexel (--Szomszéd, kölcsön adná a hétvégére a fúrót és a flexet? --Persze, mit akar csinálni? -Pihenni! :-) ) hétvégén, akkor szépen végigjárhatod a hatóságokat, tehetsz feljelentést, bizonyíthatod az igazadat. De ha fontos lenne az emberek nyugalma (mint ahogy nem az), akkor lenne Nemzeti Nyugalomőrzési Hatóság, ahol feljelentheted őt, és ők azonnal kiszállnak, letartóztatják, és ha BEBIZONYÍTJA, hogy semmi ilyesmit nem csinált, akkor szabadon engednék.

Tehát ami kiderült még, hogy mi a fontos Magyarországon.

A végére ne felejtsük el, hogy az országgyűlés MEGSZÜNTETTE ezt a hatóságot 2021 elejével. Ez örvendetes hír, azonban a részleteken sok múlik. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala elkülönült szervezeti egysége, az Egyenlő Bánásmódért Felelős Főigazgatóság vizsgálja ezentúl az ügyeket. Az ördög tudjuk, hogy hol lakozik. Ha a munkatársakat is egy az egyben főnököstől átvették, akkor adtak a szarnak egy pofont. De ha meg az átszervezés ürügyén jól "kiherélték őket", akkor meg jó történt. Azért van egy tippem rá, hogy miért csináltak átszervezést. :-) Ha a dühöngő jogvédőket eltávolították, vagy csak szép lassan kiszűrik, akkor megérte.

De majd a jövőbeli döntéseikből meglátjuk. Addig csak félig ünnepeljünk!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5616434676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2021.09.06. 17:51:16

A "valószínűsítés" jogi kifejezésként nem teljesen azt jelenti amit a hétköznapi nyelvben.

regi.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_520_magyar_polgari_eljarasjog/ch04s03.html

[544] A VALÓSZÍNŰSÉG SZEREPE • A Pp. 1999. évi módosítása után nyitva maradt az a kérdés, milyen szintet kell elérnie a bíró meggyőződésének valamely tény valóságának vagy valótlanságának a megállapításához.

A bíróság meggyőződésének – a korábbi felfogással ellentétben – nem kell a bizonyosság fokáig terjednie, mivel a jogvita pártatlan eldöntéséhez nincs szükség arra, hogy a bíróság a tényeket – az objektív igazság követelményének megfelelően – úgy állapítsa meg, ahogy azok a valóságban megtörténtek.

A polgári jogviták természetével, valamint a polgári bíróság rendelkezésére álló eszközökkel összhangban a tények valóságának vagy valótlanságának a megállapításához a valószínűség magasabb foka is elegendő. A bírósági gyakorlatra vár annak a kimunkálása, hogy a bizonyosság milyen fokát kell elérni a bizonyítandó tények valóságának vagy valótlanságának a megállapításához.

Az európai országok többségében a bizonyítottság általánosan elfogadott mércéje a valószínűség magas foka, amely egyfelől az objektív körülményeken, másfelől a bíró szubjektív értékelésén, illetve mérlegelésén alapszik. Ettől a szinttől – az európai országok gyakorlata szerint – mindkét irányban lehetséges az eltérés:

Egyes esetekben a törvény vagy a bírói gyakorlat egyaránt megkövetelheti a bizonyítottság magasabb szintjét (például származásmegállapítási perekben); a tények fennállásának vagy fenn nem állásának a bizonyossággal határos valószínűséggel történő megállapítását.

A másik eltérés a bizonyítottság szintjének a csökkentésére irányul. A törvény vagy a bírói gyakorlat megengedheti a vélelmek alkalmazását, tényállás-alternatívák esetén a – relatíve – valószínűbb állítás elfogadását, illetve a tapasztalati tételekre épülő prima facie bizonyítást.17

" Az eddig hallott liberális dogmákhoz is így kell viszonyulni. Nincsenek kikezdhetetlen szabályok."
a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-kompozicio-vagy-felosztas

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2021.09.06. 18:10:31

@Untermensch4: Bocs, igazad van, nem állíthatom bizonyossággal , hogy az összes dogma bukott, ha az egyik az. Csak valószínűsíthetem. :-))))))))))))

ulpius66 2021.09.06. 20:18:25

"2020. november 25.
Nagyon rossz lépés az Egyenlő Bánásmód Hatóság beolvasztása az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) beolvasztása az ombudsman hivatalába veszélyezteti az egyenlő bánásmód követelményének érvényesülését. Miközben az EBH rendszeresen síkra száll a sérülékeny csoportok védelmében, az ombudsman eddig nem hozott semmilyen intézkedést a gyöngyöspatai kártérítési ügyben, nem emelte fel a szavát a transznemű és interszex emberek nemének elismerését ellehetetlenítő törvénymódosítás ellen, és nem volt hozzáfűznivalója a börtönkártalanítások felfüggesztéséhez sem......."

Aláíró szervezetek:

Amnesty International Magyarország
Artemisszio
Autonómia Alapítvány
Az Emberség Erejével Alapítvány
EKINT
Háttér Társaság
Haver Alapítvány
Humán Platform
Közélet Iskolája
Magyar Helsinki Bizottság
Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség
Magyarországi Európa Társaság
MASZK Egyesület
MENŐK
Ökotárs Alapítvány
TASZ
Utcáról Lakásba! Egyesület
Védegylet

HÁT ÚGY LÁTSZIK NEM MINDENKINEK TETSZETT AZ OMBUDSMANI HIVATALBA VALÓ BEOLVASZTÁS..........
(úgy rémlik az "Ökotárs Alapítvány" akarja szétosztani a magyarországi civil szervezetek között a Norvég Alap 77 milliárd forintját, azaz 77.000.000.000.- forintját......)

Bankvezér_ 2021.09.06. 20:48:55

"És a sok hülye elhiszi, hogy Orbán Viktor uralkodik"
Az álnaivság kifizetődik a NER-ben? Kapsz majd földet mészároslőrinc mellett?

Orbánt bírálhatod outsiderként. És akkor számíthatsz rá, hogy mindenhonnan ki leszel golyózva, nem kapsz még önkormányzati patkányirtásra se megbízást. (konkrét eset volt)

Szóval nem szexi ez a butaság amit itt elővezetsz.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2021.09.06. 20:52:33

@Murometz köztársasági elnök: Gondolkozz nagyban. Mert Magyarországról nézve úgy tűnik, mintha ő lenne a góré, de világszinten nullák vagyunk. Az igazi nagykutyák nem a magyar kormányban vannak. Ha itt diktatúra lenne, akkor a bírálók már régen az Andrássy 60-ban lennének. De nem, őt lehet szidni minden hullámhosszon. Próbáld meg ugyanezt Sorossal meg a buzikkal. Mondjuk UK-ben, az USA-ban. Tudod,l a szabadság hazája... :-)

Untermensch4 2021.09.06. 22:11:37

@fofilozofus: "Gondolkozz nagyban. Mert Magyarországról nézve úgy tűnik, mintha ő lenne a góré, de világszinten nullák vagyunk. Az igazi nagykutyák nem a magyar kormányban vannak."

Igenpersze, viktor a hős szabadságharcos... Nem nagy újdonság hogy a csoportidentitást erősítő közös ellenség legyen jó nagy és erős(nek látszó). Soros pl annyira erős hogy tudott csinálni egy dk-ázsiai pénzügyi válságot de a forint árfolyama neki is legyőzhetetlen, mert hőseink megvédik :)

Bankvezér_ 2021.09.07. 07:26:24

@fofilozofus: Persze hogy a világ urai között nincs orbán. De miért fáj neked az amcsi szólásszabadság???
Itthon minden rendben?
Tipikus terelés, hogy mással foglalkozol, mint sem a hős szeretett vezéred (orbán) nepotizmusával, bűneivel.
süti beállítások módosítása