Átnevezik a Petőfi laktanyát
2023. szeptember 11. írta: fofilozofus

Átnevezik a Petőfi laktanyát

Mária Teréziára.

https://index.hu/belfold/2023/09/11/szalay-bobrovniczky-kristof-honvedseg-budapest-petofi-laktanya-atnevezes-maria-terezia/

Most mit mondjak?

Igen, tudom, hogy Petőfit és Kossuthot agyonsztárolta a kommunista diktatúra. Persze utóbbi, ha megérte volna a "felszabadulást", várta volna a Gulag. De halottan már nem volt baj, hogy nemes. Nekem is sok ellenérzésem van, főleg hogy utólag Széchenyinek lett igaza, mikor az óvatos duhaj szerepet ajánlotta.

De.

Egy 1848-as jelképről átnevezni egy idegen megszálló hatalom vezetőjének a nevére Budapest egyik meghatározó laktanyáját nyíltan a magyarok szembe köpése.

Ilyen alapon lehetne Brezsnyevről is laktanyát elnevezni. És magyarázhato d marketingrizsát, hogy az anyák miatt nevezted át.

Vagy királypártisági- és rangkórságban szenved ez a nemesi nevekkel kérkedő alak vagy csak elmebeteg.

A Fidesz, Orbán Viktorral az élen most szégyellheti magát.

Bocsánat a durva őszinteségért:

takarodj a k. anyádba, te baromarcú fasz!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1518212003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Billy Hill 2023.09.18. 21:07:03

A Kossuth-on az volt a duma, hogy a huszárok így meg úgy - de ez tényleg egy kellemetlen hatású lépés.
süti beállítások módosítása