Kezdődhet az áttörés a járvány kezelésében!
2021. január 21. írta: fofilozofus

Kezdődhet az áttörés a járvány kezelésében!

Ma reggeli hír, hogy a magyar hatóságok, engedélyezték az orosz (Szputnyik V) és az AstraZeneca oltását!!!

 

Ez elég jó hír, mivel így megelőztük az uniós országok többségét. Tudomásom szerint a Szputnyik sehol sincs még engedélyezve, az Astráé meg csak pár országban. (Ennek utána kéne nézni.) Ez persze csak elméleti esély, mivel a konkrét beszerzést is meg kellene még valósítani. Nemrég adott Viktor egy interjút, abban benne volt (ugye mondtam, hogy mindig, mindent elmond, csak nem figyelnek a kedves hallgatói eléggé), a ruszki oltásból nem igazán áll sok rendelkezésre, azaz ez elméleti lehetőség inkább. Nem véletlenül megy Szijjártó (rövid i, két j, most néztem meg a Wikin :-) ) hétvégén Moszkvába. Ha a sok hülye nem adatja be magának, akkor legalább előbbre kerülök a sorban. :-) Az Astra viszont termel gőzerővel, de annak a már meglévő piaca is nagyobb, hiszen több ország is olt már vele, köztük Nagy-Britannia, Szerbia.  (ezt meg kötőjellel kell írni, még jó, hogy megnéztem) De ugye velük az EU is tárgyal, és elvileg akkor mi nem köthetünk külön alkut. Szóval óvatosan, még odébb a siker, mert van még egy fontos lépés. Lehet hogy a végén a kínai oltás lesz a befutó. A magyar hatóságok többször nyilatkozták, hogyha van oltás, akkor egy nap alatt beadnak belőle egymilliót :-), tehát ezen nem fog múlni.

Nem nézne ki rosszul, ha márciusra leküzdenénk ezt az átkot. Tudom, a turizmus akkor sem indulna be, de lélektanilag jól esne. A közeljövőben sok minden kiderül.

Ha már itt tartunk, akkor pár apróság vírusfronton:

1. Magyarul oltásnak hívjuk. A vakcinát jó lenne jegelni. Ma olvastam az egyik vezető újság címlapján, hogy házak prémium lokációja vagy valami ilyesmi. :-) Általában, mikor latinkodnak, akkor ott átverés esete forog fenn. Én is megtévedt voltam eddig :-), de most már így fogom használni.

2. Vásárolt a külügy egy teherszállító repülőgépet soron kívül nemrég. Erre nem mindenki kapta fel a fejét, de szerintem kulcsfontosságú lesz az oltások importjában:

https://hvg.hu/gazdasag/20201229_szijjarto_teherszallito_repulogep

3. Egy kutató a napokban azt állította (itt), hogy az mRNS oltás a csúcstechnológia, a kínai meg ócska régi szar. És veszélyes is, mert ... és itt egy tudományos magyarázat.

Namármost! Először is ezt pont olyan érvelés, mint mikor gyerekkoromban elkerekedett szemmel néztük, hogy minden sampon oldalán szép piros betűkkel oda volt írva, hogy NEU (ritkábban, hogy NEW). Ez egy ócska piaci marketingtrükk. Az oltásoknál ráadásul pont az új a veszélyesebb. Másrészt többekben felmerült a kérdés, hogy ha annyira "veszélyes" a régi technológia, akkor miért mondták eddig azt a többi védőoltásra, hogy veszélytelen??? :-) Harmadrészt viszont elszomorodtam, már nálunk is megjelent az Amerikában oly ismerős korrupció, bocsánat, "lobbitevékenység", ami miatt semmiről sem tudsz információt szerezni., mert minden érvelőt valaki fizeti??? És már közemberektől is hallottam, hogy a "kínai" veszélyes, mert nem csúcstechnika :-), ő nem adatná be. Én meg azt nem szívesen, amit először próbálnak ki emberen. :-(

 

Szóval hajrá, ország, várom, hogy a konkrét beszerzési lépésekkel mi lesz a helyzet. Reméljük, már nem soká tart ez a bezártság!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1416398010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.01.21. 13:53:41

Igen, a legfõbb probléma ma az, hogy ebben az egész dologban annyi pénz van, aminek a töredékébõl is bármilyen területen bármennyi szakértõt meg lehet venni.

Serény Vélemény 2021.01.22. 10:14:17

Hát... az áttörés talán 4-5 millió magyar beoltása után következik be. Jobb esetben. Rosszabb esetben 7-8 millió. (Az izraeli tapasztalatok szerint - állítólag - a 20%-os átoltottság még nem elég.)

Ubul80 2021.01.22. 12:41:37

Az infúzió is régi technológia, mégis sikerrel használják. Azért mert régi, szüntessék be a kórházakban az infúziót?
Kínából millió számra lehetne oltóanyagot venni. Egy dolog a lobbi / korrupció, de azért mégsem lehet bármit venni, mondván hogy a magyar emberek egészsége a legfontosabb, még akkor sem ha az hatékony biztonságos és rendelkezésre is áll. Jelenleg egy csomó korlátozás / macera van utazások esetén. Karantén, negatív teszt, stb. Ezeket kiváltandó egész biztosan lesz valamilyen dokumentum azoknak akik már be lettek oltva. Ha igazolod hogy beoltottak, nem kell ez a sok szar, beengednek. De milyen oltást fogadnak majd el? Ezt EU szinten össze fogják hangolni. Szerintem azért nem indult még el a tömeges oltás itthon, mert Viktorék attól tartanak hogy ha az EU pont azt az oltást nem fogja elfogadni, amit itthon beadtak x millió embernek, az elég nagy szívás...
süti beállítások módosítása