Bauxit a Szovjetunióba
2020. február 09. írta: fofilozofus

Bauxit a Szovjetunióba

A fene se emlékezett, hogy a Szovjetuniót rövid u-val és hosszú ó-val kell írni. Nem baj, most már ezt is tudom. 

 

Villámbejegyzés lesz, mert most olvastam egy cikket, ami elkerülte a figyelmemet még 10 évvel ezelőtt, ezt szeretném megosztani. Szóval általános iskolában tanultuk, hogy a nagy testvéri Szovjetunióba mi szállítjuk a magyar bauxitot, és ők, mivel jó fejek, adnak érte alumíniumot. Nekik ugyanis sok áramuk van, és ahhoz az kell. A hülyének is megéri.

Elég szigorú szemekkel nézett a tanár egy haveromra, aki mondta, hogy nyilván sokkal olcsóbb a bauxitot szállítani 3000 km-re, mint az áramot... :-))))

 

Szóval régóta nem stimmelt valami ezzel a sztorival, és ez már gyerekként is feltűnt. A lényeg az alábbi cikkben olvasható:

 

https://index.hu/belfold/2010/10/24/hova_tunt_a_magyar_titan/

 

Kérdés, hogy csak ezen az egy apróságon mennyit bukott az ország? Mondjuk milliárd dollárban. De szerencsére Kapolyi elvtárs keresett vele, és ez a lényeg.

Hogy is mondta Bayer Zsolt nagyapja? Akkor lesz jó világ, ha Budapesttől Nagykanizsáig minden fán lóg egy kommunista.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr215466996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása