Herszon után is az oroszok állnak győzelemre
2022. november 11. írta: fofilozofus

Herszon után is az oroszok állnak győzelemre

Sok amatőr hozzászólást olvastam a napokban az ukrán háborúval kapcsolatban, és ezért szeretnék egy kis rendet rakni a fejekben. Sok naiv és egyszerű álláspontot hallottam, amin nevetek vagy inkább sírok. Persze iszonyatos a propaganda mindkét oldalon, de ha az ember olvas történelmet, és azokból levonja a helyes következtetéseket, akkor azokat a jelen esetben is tudja hasznosítani.

 

Először is induljunk ki abból, hogy a jelenlegi helyzetben mit gondolnak sokan: megfordult a háború menete, eddig az oroszok támadtak, de most az ukránok összeszedték magukat, és az oroszok fejvesztve menekülnek.

Mielőtt a részletekbe mennék, szögezzük le: a háborúban nem az elfoglalt területek mennyisége a sikeresség fokmérője. Ezt mindenki tudja, aki tényleg egy kicsit is jártas a történelemben. Mennyi esetet soroljak? Megvan a tavaszi hadjárat? Vagy hogy Hitler Moszkvánál járt? Aszongya caporettói áttorés:

"A Monarchia és Németország a tervezett caporettói támadás célját elérte, sőt túl is teljesítette, az olasz hadsereg gyakorlatilag megsemmisült"

"A visszavonuló olasz csapatokban olyan mélyre süllyedt a háborús morál, hogy fegyvereiket eldobálva, a hadsereg szervezett erejét elhagyva, lakóhelyükre szerettek volna visszatérni."

" 40 000 halott és 20 000 sebesült mellett 300 000-en estek fogságba. 350 000 katona rendezetlenül vonult vissza, 50 000 katona dezertált. Az olasz tüzérség fele, 3150 löveg maradt vissza az Isonzónál, 3000 gépfegyver és 300 000 puska volt a veszteség. A vereség olyannyira nagyméretű volt, hogy a teljes olasz hadsereget újjá kellett szervezni."

És akkor most nézzük, hogy Dél-Tirol hová is tartozik:

"Az első világháború befejeztével olasz csapatok megszállták az addig osztrák Tirol tartománynak a Brenner-hágótól délre fekvő részét. A Saint-germaini béke az Olasz Királysághoz csatolta ezeket a területeket"

Nahát, azok nyerték a háborút, akik kikaptak egy csatában? De meglepődtem.

Nem akarok töménytelen mennyiségű példával előhozakodni: nyilvánvaló tény, hogy egy háborúban nem az ide-oda mozgások számítanak. De akkor mi?

Ez is nagyon egyszerű: a háborút az nyeri, aki erősebb.

Ezt sem gondoltuk volna. :-)

Az nyeri, akinek több pénze, fegyvere, embere van. És persze aki messzebb hajlandó elmenni, többet akar rá áldozni.

Akkor nézzük csak meg az adatokat:

 

"Elkészült az új ukrán költségvetés, amelyben a 2023-as kiadások felére nincs fedezet."

"a GDP idén eddig 32%-kal csökkenhet, az infláció pedig 2022-ben 29,3% lehet."

" A deficit mértékét havi 3 milliárd dollárban határozták meg."

De beterveztek rengeteg privatizációs bevételt is. Ha azok nem folynak be, akkor még nagyobb lesz a hiány:

"A privatizáció online aukció formájában zajlik. Az előrejelzések szerint az állami költségvetésbe ennek eredményeként mintegy 12 milliárd hrivnya folyik be, ami jelentős összeg, és a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a cél szinte mindig elérhetetlen"

 Nézzük meg, hogy a másik oldalon mi a helyzet:

"0,4 százalékkal zsugorodott 2022 első fél évében az orosz gazdaság" -- írja a Népszava. Ez ugye nem 32%-os csökkenés, mint az ellenoldalon.

Nem erős Oroszország gazdaságilag, olyan olasz szinten áll GDP-ben, pl. Brazília is előtte van, de pl. Hollandia is feleakkora teljesítményű a maga 17 millió lakosával. De van három tulajdonsága, ami egyedivé teszi: a Föld egyhatodán terül el, emiatt rengeteg ásványkincse van, és 5000 atomrobbanófeje is van hozzá. Nem mondok merész dolgot azzal, hogy nem fogja ez a háború nagyon megviselni őket. Majd India, Kína szívesen felvásárolja az olcsó orosz olajat, ha kell, de az USA is tőlük veszi az uránt az erőműveibe. Amerika a hülye EU-val ellentétben csak olyan orosz dolgokra vezetett be szankciókat, ami neki is van. Ami nincs, arra nem. :-)

Akkor az oroszok fognak nyeri.

Nem. Már mondtam, hogy az nyer, aki tovább bírja. Ha a nyugati világ tartósan Ukrajna mellé áll (ahogyan most is), akkor ha bírják emberrel, végül le tudják győzni Oroszországot. Ami persze nem azt jelenti, mint ellenkező esetben: azaz nem fognak Moszkvában kormányt cserélni, de egy jó békét elérhetnek. A nyugatnak annyi lóvéja van, amit az oroszok sosem fognak látni. A kérdés már csak az, hogy tartósan odaállnak-e? Szerintem nem, de majd a jövő eldönti. Ha megnézzük, hogy milyen fegyverszállítások mennek most Ukrajnába, akkor a nagy hírverésen túl kirajzolódik, hogy sokkal kevesebb és nem túl jó minőségű fegyvert kapnak, mint ami kellene nekik. Nyugati fegyvert eleve nem sokat kapnak, mert azokra átállni, szervizelni őket szinte lehetetlen. Át kell őket toszogatni Lengyelországba a bombázott utakon több ezer kilométert, majd vissza. Ezért guberáltak nekik minden létező volt szoci országból technikát. Pl. "modernizált" T-55-ösöket küldött Szlovénia. :-)))))  Ahhoz, hogy bírják-e emberrel az ukránok, csak annyit, hogy Magyarország a II. világháborúban emlékeim szerint olyan egymilliós hadsereget állított ki a maga 10 (8-9 ?) milliós lakosságával. Az orosz haderő jelenleg 150 ezer fő körül lehet, azaz simán bírják emberrel.

 

Mi várható a közeljövőben?

Felreppentek olyan hírek, hogy Zöldike békét ajánlana az oroszoknak: megtarthatják a Kírmet és Donyecket, cserébe a zaporozsjei és a herszoni területek az övék maradnak.- Van egy rossz hírem: Oroszország az alkotmányába emelte, hogy ezek a területek Oroszország. Innen visszatáncolni óriási presztízsveszteség lenne. Ahhoz nem állnak olyan rosszul, hogy ebbe belemenjenek. Pont ellenkező a helyzet: eddig a 150 ezres orosz erő szép lassan (tényleg lassan) ment előre, és folyamatosan elfoglalta a kiemelt városokat. Pl. ott van Liszicsanszk, Szeverodonyeck, amit nem az elején, meglepetéssel foglaltak el. De most jött az ukrán ellentámadás, és megértették, hogy nem mehetnek tovább csak a szerződéses katonaság által. Ezért besoroztak 300 ezer tartalékost, amivel konkrétan MEGHÁROMSZOROZTÁK a haderejüket. Ha a harmadával lassan haladtak előre, és a végén szenvedtek el vereségeket, akkor mi lesz a háromszoros haderővel? (És ha kell, még bedobhatnak simán még ugyanennyit.) Az ukránok naponta 5-6 ezer tüzérségi lövedéket lőnek ki, az oroszok 50 ezret. Ezt állítólag még 3 évig tudják tartani, mire kifogynának lőszerből. Az ukrán emberveszteségek iszonyatosak, napi 5-600 lehet csak a halottak száma. Az oroszok pedig nagyon vigyáznak a haderejükre. Távol van már az, mikor Sztálinék szuronnyal vezették nekik a katonáikat a Wermacht tankjainak. Most pont az ukránok csinálják ezt a taktikát. (Mivel emberük van, de nehézfegyvereik nincsenek.) A herszoni kivonulás is ennek a taktikának az eredménye: a hidak megbénítása miatt (amcsi HIMARS-ok) nem tudták ellátni azt a régiót rendesen. Sztálin kiadta volna a parancsot, hogy ellenállni mindhalálig. Bátor döntés volt, Kutuzov megirigyelné: ő sem erőltette a harcot Napóleonnal, a végén mégis felőrölte. Persze ha a presztízsszempontokat nézték volna, akkor nem adják fel. De az nevet jót, aki a végén nevet -- már ha fog itt nevetni bárki is. Az orosz bloggerek és az amatőr moszkvater.com is el van keseredve illetve őrjöng, de ez semmit sem számít. Gondolom olyan pillanatban indította meg Putyin a hadműveletet, mikor rohadt távol vannak a választások, így majd a végén kell csak elszámolni, nem minden pillanatban. Ráadásul a kezdeti 3 célból (Ukrajna "nácitlanítása", ami oroszbarát kormányzat odaültetését jelenti egyébként, Ukrajna demilitarizálása, és az orosz lakta területek átcsatolása) még egyik sem valósult meg, úgyhogy nem most fogják abbahagyni.

Az oroszok most kezdték csak el igazán komolyan venni ezt a háborút. Jön a tél, nem lesz áram, nem lesz fűtés, a vasút is nagyban villamosított Ukrajnában, szóval nem lesz közlekedés sem. Ne felejtsük, hogy az oroszok Ukrajna minden négyzetcentiméterére tudnak rakétát küldeni, fordítva ez a szám olyan 0,2% lehet. :-) Ne tévesszenek meg senkit a jelenlegi ukrán sikerek, nem történt óriási fordulat, csak annyi, hogy most már felpiszkálták a medvét az árnyéból, és elhatározta, hogy tényleg odacsap.

 

Írtam fent, hogy nem tudni, hogy ki fog nyerni. De azt tudjuk, hogy ki fog veszíteni.  Volt a hetvenes években egy mondás, hogy a foci olyan játék, amit 22 ember játszik és a németek nyernek. A háború meg olyan "játék", amit országok vívnak, és a magyarok veszítik el. :-( Reméljük, hogy csak gazdasági veszteségeink lesznek. Ha viszont olyan béke lesz, ami meghagyja a jelenlegi ukrán vezetést a helyén (amit hülyeség nácinak nevezni, valójában a soviniszta a jó szó), akkor készüljünk fel egy több tízmilliós "hálás" szomszédra a következő 50-100 évre. A minimum az ottani magyarok elűzése lesz. A másik irány sem olyan nagy ötlet: jó, jó, váltsák le ezt a soviniszta kormányt, de azért Oroszországgal se legyünk határosak. :-)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7717976278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodney_2 2022.11.12. 03:09:00

A franc tudja ki fog nyerni, de már régóta én is amiatt aggódom, hogy mi lesz ha nyernek az ukránok. Ott lesz egy teljesen szétcseszett ország egy agymosott elmebeteg náci/soviniszta lakossággal és akkora győztes hadsereggel mint kb a teljes EU együtt, vagy annál is erősebb (harcedzett is és fegyverzetben is).
Ekkor az lesz a helyzet, hogy kb huszonszázmilliárd euro kell majd csak ahhoz, hogy Ukrajna elérje azt a fos infrastruktúrális szintet amin a háború előtt volt. Most volt egy felmérés, hogy az ukránok 88%-a azt gondolja, hogy 10 év múlva a NATO és az EU prosperáló tagja lesznek. Ez praktikusan azt jelenti, hogy azt képzelik, majd akkor a mostani lengyel szinten lesznek (ez pont ugyanaz nekik, mint annak idején a magyarok azt gondolták hogy az EU csatlakozás után néhány évvel bécsi életszinvonal lesz). És akkor valakinek majd meg kell mondania nekik, hogy az EU még ezt sem tudja finanszírozni belátható időn belül, hogy az ukránok elérjék a háború előtti szintet. EU csatlakozás?? Hát izé... előbb a buziházasságot tessék rendezni meg a 170%-os korrupciót levinni a magyar szintre. Na és akkor a teljesen pofátlan félállat náci csőcselék nagyon dühös lesz...

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.12. 08:26:25

Töröld meg a szád szélét te gyökér mert csupa szar.

ulpius66 2022.11.12. 15:45:11

Hülyéskedős!

Mi van veled?

Régen láttalak......

ulpius66 2022.11.12. 16:03:29

Azt mindannyian látjuk, hogy a 20. század vége a 21. század eleje az államok SZÉTESÉSÉRŐL SZÓL!!!!!!!

Felbomlott a NAGY SZOVJETUNIÓ, JUGOSZLÁVIA, CSEHSZLOVÁKIA,...... JELENLEG FELBOMLÁS ALATT OLASZORSZÁG, SPANYOLORSZÁG, BELGIUM, NAGY-BRITÁNNIA, STB........

... ÉS FELBOMLÁS ALATT UKRAJNA IS!!!!!!!!

A LENGYELEK, LITVÁNOK, FEHÉROROSZOK, OROSZOK, ROMÁNOK, ÉS MAGYAROK TERÜLETEINEK ÖSSZERABLÁSÁBÓL JÖTT LÉTRE UKRAJNA!!!!!!

A TÖRTÉNELEM FOLYAMÁN SOHA NEM VOLT UKRAJNA!!!!

UKRAJNA EGY MŰ-ÁLLAM!

ÉPP ITT AZ IDEJE, HOGY A TÖRTÉNELMI ÁLLAMOK VISSZAKAPJÁK TERÜLETEIKET!!!!!!
(Ukrajna meg tűnjön el történelem süllyesztőjébe...)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.11.12. 17:37:57

@ulpius66: Ezek felbomlás alatt vannak szerinted, de a te agyad már befejezte ezt a folyamatot. Mi van az államkötvényekkel? Hoznak annyit mint amit a személyi hiteled után fizetned kell?

ulpius66 2022.11.12. 19:16:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Mi van az államkötvényekkel? Hoznak annyit mint amit a személyi hiteled után fizetned kell?"

Vezérparaszt!

Megnyugtatlak!

Én hatalmas ésszel 7,99%-ra vettem fel fix kamatozású személyi kölcsönt tavasszal, amiért vettem 12%-os kamatozású kötvényt.

Kérdés?

ulpius66 2022.11.12. 19:19:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Vezérparaszt!

Egyebekben meg nagyon szép nyugdíjam van, meg ilyen-olyan okos dolgokkal keresek még egy kis pénzecskét.....

Nem vagyok rászorulva senkire, főleg nem a te hülye tanácsaidra!

parttalan 2022.11.12. 19:22:28

Tény, a nyugati gyerekbaszóknak van fegyvere dögivel és a meglévőek mellé a fegyvergyáraikban is annyit gyártanak és szállítanak Ukrajnának, amennyi csak kell.

De ez csak egy tény a többtényezős egyenletben.

parttalan 2022.11.12. 19:27:57

@ulpius66: Hány évre szóló kötvény? Infláció elviszi a kamatot.

ulpius66 2022.11.12. 19:31:46

@parttalan:

Ha nem csinálok semmit, akkor nulla, azaz nulla forint a hasznom/veszteségem!

Így, hogy felvettem a 10 millás személyi kölcsönt 7,99%-ra fixen, és ezért vettem 12%-os három éves kötvényt, az éves TISZTA HASZNOM 400.000.- FORINT!

Egyéb kérdés?

ulpius66 2022.11.12. 19:33:22

@parttalan:

Persze az is igaz, hogy manapság esélyed sincs ilyen kondíciókkal hitelt felvenned....

ulpius66 2022.11.12. 19:35:36

@parttalan:

Persze azon is el lehet morfondírozni, hogy ennél sokkal, de sokkal jobb befektetés lehetett volna ha pl. dollárt veszek 390 forintért, majd ősszel eladom 450 forintért....... SAJNA ERRŐL LECSÚSZTAM!!!! A DOLLÁR ISMÉT A BÉKA SEGGE ALATT VAN!!!!!

MEDVE1978 2022.11.12. 19:43:45

Az egész idő alatt az tűnt fel ebben a háborúban, hogy az oroszok mintha rettenetesen lassúan váltanának taktikát a visszavonuló szakaszokban. Ez egyszerre igaz a kezdő hadműveletek kudarcára, a kijevi ostrom kudarcára és a mostani visszavonulásra egyaránt. Holott mindig átálltak a durvább verziókra: az elején tipikusan civil áldozatok ne legyenek, minél kevesebb vérontás volt a taktika. Utána szépen lassan ráengedték a légierőt, aztán a tüzérséget, sőt Kijevnél már ugye mészárlások is voltak. Aztán megint szünet és végül pár hete elkezdték pusztítani a civil infrastruktúrát, ezzel a hátországot gyengítve. Utóbbi rendkívül hatékony egyébként, gondolom ezt fogják folytatni.

Nem nagyon látni egyébként sem az oroszok tényleges helyzetét, sem főként az ukránokét. Ugye teljes hírzár van mindkét esetben az áldozatok számáról, az oroszokéról legalább becslések vannak, az ukránokéról az sem. Ebben bőven benne van az is, hogy Putyin jövő hónapban kap egy kést a hátába egy tábornoktól, aki aztán valaki mást ültet az orosz elnöki székben, de az is, hogy egy drónakció / rakétázás jobban sikerül az oroszoknak és cserébe összeomlik télen az ukrán áramellátás pár napra, ezzel rákényszerítve Zelenszkijt egy fegyverszünetre. Az ukrán sebezhetőséget persze fokozza az is, hogy a költségvetés fele külföldi segély. Bár Van der Leyen asszony továbbra is 100%-ban elvakultan háborúpárti, a tagországok tekintetében ez már kevésbé mondható el. A gonosz közvélemény bizony utálja, hogy a gazdaság lefelé megy, hamarosan stagfláció lehet, növekvő munkanélküliséggel. Ez Macront - aki igencsak gyakorlatias politikus és fél mind Melenchontól, mind Le Pentől - arra lökheti, hogy a béke felé menjen. Scholz, a másik nagy játékos Európában pontosan tudja, hogy az SPD halálos ítélete lehet egy nagy válság Németországban, illetve a kormányát az FPD tartja egyben, ami már így is negatív rekordokat döntöget. Az olaszok egyértelműen csak a csordaszellem és az EU nyomása miatt vannak már csak a háború támogatói között. Az amerikaiaknál úgy tűnik, hogy a kongresszusban republikánus többség lesz, ebben az esetben ott is mérséklődni fog a háború támogatása némileg (a demokratáknak ez sokkal fontosabb, egyrészt a szent demokrácia harca jogcím miatt, másrészt azért, hogy tereljenek az afganisztáni kudarcról). Persze így az első évben még elképzelhető, hogy simán összeadják az ukrán költségvetésre valót a szövetségesek, de jövőre, egy elhúzódó háború esetében ez már sokkal valószínűtlenebb. A nyomás tehát a béke felé egyre nagyobb lesz.

parttalan 2022.11.12. 19:45:29

@Rodney_2: Jogos a félelem. Még úgy is, hogy a háború közvetlen kirobbantója egyértelműen Oroszország. Viszont az odavezető okok... tisztában vagyunk velük.

Az Obama-, Trump- és Biden-kormányzatok a héjáikkal együtt egy vérnáci szörnyállamot engedtek felnőni Ukrajna helyén. Anyagi előnyökért, termőföldekért és egyéb amerikai beruházásokért cserébe persze. Igen, 2014 óta ez három elnök, három kabinet és három Kongresszus együttes felelőssége. Nem csak a jelenlegi, az ukrán katonai projektet felfuttató demokrata kurzusé.

Kegyetlenül rá fog még fázni Európa a kontinens legnagyobb és legerősebb hadseregével rendelkező ukrán szörnyállam amerikai megteremtése feletti bábáskodására, amit legfeljebb atommal lehet majd csak visszaküldeni a kőkorszakba, ha szükség lesz rá. De mivel lehet, a washingtoni gyerekinzultálók hamarosan ellátják atomfegyverekkel is a gyarmatukat, még azzal sem. Lehet tapsolni!

parttalan 2022.11.12. 19:46:19

@ulpius66: "Egyéb kérdés?"

Nincs.

ulpius66 2022.11.12. 19:52:40

@parttalan:

Viszont a "kriptopiac" (amiről fingom sincs, mi az....) ÖSSZEOMLOTT!

Pontosan egy éve 2021. november 10-én a bitcoin 69.000 dolcsit ért..... máma 16.000 dolcsit......

Kérdés?
(persze azt nem tudom normál halandóként, hogy ez most jó nekem/nekünk, vagy rossz......)

parttalan 2022.11.12. 20:04:13

@ulpius66: "persze azt nem tudom normál halandóként, hogy ez most jó nekem/nekünk, vagy rossz......)"

Semmiképpen sem rossz. A világgazdaság mindenesetre nem omlik össze tőle. A pénznek hazudott kriptok valójában nem mások, mint befektetési termékek. Egy befektetési termékért pedig adhatnak egy, tíz, száz vagy akár egymillió dollárt is. Amennyiben így, a helyükön kezeljük őket, tulajdonképpen nincs velük gond. Színesítik a befektetési palettát, ámbár a hektikus mozgás megnehezíti a befektetők dolgát. Most, hogy a lufi kidurrant, a mánia lelohadt, a kriptok nimbusza megcsappant, különösen.

ulpius66 2022.11.12. 20:09:43

@parttalan:

Én aztat is olvastam, hogy a kripto-pénzek a VILÁG LEGIS-LEGNAGYOBB PIRAMIS-JÁTÉKA!

Rodney_2 2022.11.12. 23:25:38

@parttalan: Sajnos ebben teljesen egyetértünk. Nekem munka miatt vannak némi ismereteim az ukránok elmúlt 15 évéről és ismerek valamennyire hasonlóan "gyarmatosított" országot. A lengyel kapcsolataim miatt meg ismerem a "náci" múltjukat és hogy milyenek is, Lengyelországban 5 millió ukrán él jelenleg. Elég szörnyű. De gondoljunk bele kiket fegyverzett fel korábban az USA, hogy a céljaiért harcoljon: Taliban, Szaddam Husszein (Irán ellen), Sziriában az Iszlám Állam. Stb. Ezek az USA vezetők tényleg gyakorló pszichopaták és háborús bűnösök egytől egyig :(((

Rodney_2 2022.11.12. 23:29:12

@ulpius66: A kripto pénz kb olyan modern vívmány mint a buziházasság és a kötelező óvodai nemváltás együtt. Én eddig azt nem értettem, hogy a kormányok / nagyobb jegybankok miért nem ölték még meg valamilyen szabályozással.

Rodney_2 2022.11.12. 23:40:00

@MEDVE1978: @parttalan:

Na ez a majom is bebizonyította, hogy alkalmatlan bármire, normális helyen ezért le kellene mondania, de hát hol van a velejéig korrupt idiótákkal telepakolt "brüsszel" egy normális helytől :(

index.hu/kulfold/2022/11/12/guy-verhofstadt-orban-viktor-zelenszkij-europai-unio-twitter/

Sorállományú előfelvételis 2022.11.13. 07:36:03

@parttalan: Neked ez a gyerekbaszás valamilyen pszichiátrai becsípődés? Már sokszor olvastam hogy ezen pörögsz. Nem vagy te látens pedó?

Sorállományú előfelvételis 2022.11.13. 07:38:28

@parttalan: Ez a termőldet eladták az ukránok már ezerszer megcáfolt duma.

Sorállományú előfelvételis 2022.11.13. 07:39:42

@parttalan: " A pénznek hazudott kriptok valójában nem mások, mint befektetési termékek. Egy befektetési termékért pedig adhatnak egy, tíz, száz vagy akár egymillió dollárt is. Amennyiben így, a helyükön kezeljük őket, tulajdonképpen nincs velük gond. Színesítik a befektetési palettát, ámbár a hektikus mozgás megnehezíti a befektetők dolgát. Most, hogy a lufi kidurrant, a mánia lelohadt, a kriptok nimbusza megcsappant, különösen."

Jól beszélsz.

Sorállományú előfelvételis 2022.11.13. 07:42:25

@Rodney_2: "A kripto pénz kb olyan modern vívmány mint a buziházasság és a kötelező óvodai nemváltás együtt. "

Miért van az összes látens buzi a nemváltásra rákattanva? Ami feltűnő hogy minden helyről a világban közvelenül tudsz. Bhutánban is voltál már? A Déli-sarkon milyen az időjárás mostanában?

Sorállományú előfelvételis 2022.11.13. 07:43:03

@Rodney_2: Ha a Holdról posztol valaki, akkor ott is jártál?

Rodney_2 2022.11.13. 09:43:45

@Sorállományú előfelvételis: Nem lehet mindenki egy olyan duplanullás szardarab mint te, aki az összes tudományát egy pöcegödörben ülve a Soros Hiradóból szedi és ettől "tájékozott városi diplomásnak" képzeli magát :)

Még nem voltam sem Bhutánban, sem a Déli-sarkon, sem a Holdon.
6 európai országban dolgoztam és olyan dolgokat csináltam, hogy hozzáfértem diplomáciai és titkosszolgálati információkhoz. Ettől sajnos az ember végtelenszer tájlkozottabb lesz, mintha a "függetlenobjektív" agymosodákból próbálja meg megérteni, hogy mi folyik a világban. Ennyi.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2022.11.13. 09:57:13

@parttalan: "Tény, a nyugati gyerekbaszóknak van fegyvere dögivel és a meglévőek mellé a fegyvergyáraikban is annyit gyártanak és szállítanak Ukrajnának, amennyi csak kell. "

Azért ez nem éppen így van. Pl. Stingerekből már mindent odaadtak, és ezt már nem is gyártják (szerintem), a Javeliből meg nagyjából mindent, amit nélkülözni tudtak, és írták, hogy 2 év, mire fel tudnák futtatni a gyártását. A II: vh. más mese volt, ott tényleg beindították a háborús gépezetet, de Ukrajna nem ér meg ennyit. 155-ös tarackokat sem nagyon tudnak küldeni. A HIMARS pl. egy olyan rendszer, amelyből hasonló ruszki fegyver sokkal több volt az ukiknak a háború elején, és azokat is mind szétlőtték már. Szóval a HIMARS nem olyan csodafegyver, mint ahpgy marketingelik, és abból is ilyen 10-es nagyságrendet adtak. Szóval nem olyan végtelen ez a bőségszaru.

Ubul80 2022.11.13. 11:10:27

Nem a frontvonal elhelyezkedése, a fegyverek, vagy a gazdasági helyzet a legfontosabb kérdés, hanem a demográfia. Ukrajnának vége. Egy szar ország volt a háború előtt is, jelentősen csökkent a lakosság száma (1990-ben 51,5 millió, 2020-ban 41,4 millió volt az ország lakossága) Milliók menekültek el a háború kezdete óta, köztük rengeteg gyerek (nem tudom mennyire lehet hinni a számoknak, 15 millió körüli számot olvasok, ebben benne vannak az Oroszországba menekültek is. Nagy részük kétséges hogy vissza fog-e valaha térni.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.13. 11:47:03

@Ubul80: Ukrajna megél a mezőgazdasági termelésből ahhoz meg nem kell sok ember.

ulpius66 2022.11.13. 12:32:10

"Toroczkai László Magyarországhoz csatolná Kárpátalját"

EGYETÉRTEK!!!!!

ÉLJEN TOROCZKAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HASONLÓKÉPPEN KÉNE GONDOLKODNIA A ROMÁN, FEHÉROROSZ, LITVÁN, LENGYEL POLITIKUSOKNAK IS!!!!!!!!

VÉGÜL MI KÖZÜK AZ "UKRÁNOKNAK" KÁRPÁTALJÁHOZ, AZ EZERÉVES MAGYAR FÖLDHÖZ?

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.13. 16:17:55

@ulpius66: Persze téged nem zavarna, hogy Kárpátaljával a minimális magyar nemzetiség mellett kapnánk egy csomó "egyebet" is, legfőképp mocskos cigányokat, olyanokat mint apád meg az a rühes kurva anyád volt te féreg.

parttalan 2022.11.13. 16:30:12

@Sorállományú előfelvételis: "Neked ez a gyerekbaszás valamilyen pszichiátrai becsípődés? Már sokszor olvastam hogy ezen pörögsz. Nem vagy te látens pedó?"

Nem vagyok. Aggódom az emberiségért. Átlátok a minket okító Nyugat demokratikus szitáján. Nálunk a pedofíliát büntetik, míg a haladó nyugaton ideológiába csomagolva az elfogadtatásán ügyködnek. És azt akarják, hogy nálunk is így legyen.

parttalan 2022.11.13. 16:32:05

@Sorállományú előfelvételis: Örülök, hogy valamiben egyetértünk.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.13. 16:34:07

@parttalan: Büntetik?
Ja, kaleta is hatalmas büntetést kapott... Mondjuk a hazamenekítésének a költségei nem jöttek ki belőle de ne legyünk fillérbaszók.
Amerikában valóban felderítik és büntetik de te csak hazudozz tovább nyugodtan te makimajom.

parttalan 2022.11.13. 16:46:40

@Rodney_2: "Én eddig azt nem értettem, hogy a kormányok / nagyobb jegybankok miért nem ölték még meg valamilyen szabályozással."

Igen, a kripto, mint piac szabályozatlan és egyetértek, valóban ráférne az alapos hatósági szabályozás. Ugyanakkor a kriptok elérhetőek szabályozott piacokon is deviza-és CFD instrumentumok formájában. Tehát a kereskedési rendszerben (pl. Metatrader) nyitsz egy BTCUSD longot vagy shortot. Ilyen formában nincs vele gond. Nyilván az ottani ármozgások a kriptotőzsdék mozgásait követik, és éppen ezért nem is kell teljen betiltani. Szabályozni kell, mint mindent.

parttalan 2022.11.13. 16:58:19

@Kangörcsös TSZ elnök: A kiskorúak kisminkelt bácsikkal való érzékenyítése is pedofília, te majom. Nem kell ott többnek történnie. Apaként látnám, hogy egy szoknyás transzgender ölében ül a gyerekem és közben simogatja, miközben teljesen nyilvánvaló mire gondol közben, ott helyben agyonverném. Megérinteni egy felnőtt nemi szervét?! Számtalan formában zajlik a kiskorúak szexuális abúzálása haladóéknál.Nyugaton ez megy, és azt akarják, hogy nálunk is ez legyen!!

Úgy befejezheted, te mismásolós gazember, mert kurvára unom már a hazudozásaitokat!

ulpius66 2022.11.13. 19:35:50

... és ha az oroszok győznek, akkor tényleg feldarabolják Ukrajnát, és végre visszakapjuk mink is Kárpátalját????????

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.13. 20:32:44

@ulpius66: Nem kapjuk te kretén. Minket is feldarabolnak büntetésből mert viktor fogazott..

ulpius66 2022.11.13. 20:51:59

@Kangörcsös TSZ elnök:

Igazad van!

Száz éve bennünket is feldaraboltak, most Ukrajnán a sor.....

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.13. 21:44:56

@ulpius66: Majd a román, szlovák, osztrák hármashatáron elmerenghetsz a történelmi igazságtalanságon.

HaD 2022.11.13. 22:37:37

a ruszkiknak szurkolók krva anyját...a magyar történelmet a felmenöinket leszaróknak szinten...ez a mocsok muszka banda ahol tudott ott ártott Magyarországnak bszátok meg idióták....

ulpius66 2022.11.14. 15:55:51

Én most már csak azt nem értem, hogy a faszba tudták az oroszok megnyerni a második világháborút?

Hogyan bírták legyőzni Németországot, elfoglalni az ötmilliós Berlint?

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2022.11.14. 16:32:51

@ulpius66: Nagyon egyszerű a válasz: nem az oroszok gyűrték le őket, hanem az amerikaiak MEG az oroszok. A ruszkik szállították az embert, az amcsik a technikát. Egyébként nem értek egyet abban, hogy most az oroszok rosszul szerepelnek. Ne feledjük, hogy Ukrajna Európa talán legnagyobb országa (az elsők között van) és az amcsik már 8 éve készítik őket a háborúra. Ráadásul minden háborúban az elején nem tudják a tábornokok, hogy mit kell tenni, menet közben szokott kialakulni a technika. Tehát nem az elejéből kell kiindulni.

Rodney_2 2022.11.14. 20:12:52

@HaD: Akkroiban az "ukránok" is az "oroszok" voltak te szellemi fogyatékos genetikai hulladék. Lásd a forradalmat 1849-ben leverő és Petőfit megölő KOZÁKOK vagy az 1956-os forradalom leverését végrehajtók. Földrajzi okoból nekünk az "oroszokból" is annak a legalja jutott: az "ukrán" csőcselék :( És ha az "oroszok" nem irtják ki őket, akkor ez a jövőben is így marad.

Rodney_2 2022.11.14. 20:19:12

@fofilozofus: Éppen ma magyarázta el nekem valaki aki szemben velem vagy más itt kommentelőkkel legalább valamennyire ért hozzá (hadtörténet, katonai stratégia, stb és a régiót is ismeri), hogy az oroszok a látszat ellenére jól haladnak a STRATÉGIAI céljaik elérése felé és ez a horror még el fog tartani néhány évig. Bele se kezdek az okfejtésbe, én is úgy vagyok vele hogy hiszem ha látom.
süti beállítások módosítása